Bewoners tijdens de derde bewonersavond op 10 juli
Bewoners tijdens de derde bewonersavond op 10 juli Paul Witmer

Werkzaamheden 'Amerongen Regenwaterproof' in 2019 van start

16 juli 2018 om 16:12 lokaal

AMERONGEN De definitieve ontwerpen voor het project 'Amerongen Regenwaterproof' zijn gepresenteerd. De gemeente Utrechtse Heuvelrug deed dit op dinsdagavond 10 juli tijdens de derde bewonersavond.

De gemeente start naar verwachting begin 2019 met de werkzaamheden. De Holleweg, de Del, Cliftwijck, de Oude Wei, de Kievit en gedeeltes van de Ds. Keppellaan zullen het eerst aangepakt worden. Op verschillende plekken worden infiltratiebuizen en wadi's aangelegd om het regenwater snel op te kunnen vangen. Dit water wordt vanuit deze voorzieningen weer teruggevoerd in de bodem. Ook wordt op enkele plekken de riolering vervangen.

WATERVAL Omdat er onder andere rondom de begraafplaats gewerkt gaat worden wil de gemeente hier verbeteringen aanbrengen aan de inrichting. Er komt onder andere een kleine waterval. Het afgevoerde regenwater kan hier tijdens natte periodes instromen. Hieruit kan tijdens de droge zomer maanden water opgepompt worden om bomen en beplanting water te geven.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat de inrichtingsplannen nu uitwerken en de uitvoering van het werk aanbesteden. Na de zomer van 2019 gaat de gemeente ook aan de slag met de volgende fase van het project.

Meer informatie over dit project staat op: www.heuvelrug.nl/amerongenregenwaterproof 

Afbeelding
advertentie
advertentie