Afbeelding
De gelukkigen bij elkaar, met links Tom van Schaick en vierde van link (achter) Kees Sijssens

Lions Wensboomactie 2022: Steuntje in de rug voor diegenen die dat hard nodig hebben

25 januari 2023 om 08:59 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag vond voor de 26e keer de bekendmaking van wensen plaats die door de Lionsclub Maarn-Maarsbergen ondersteund worden. Uit handen van Lionslid Kees Sijssens ontvingen de genodigden de gehonoreerde wensen. De Lions hadden de bewoners van Maarn en Maarsbergen in december opgeroepen om te denken aan mensen in onze nabije omgeving. Mensen die het in deze roerige tijden moeilijk hebben en die daarom wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het Vosje stelde als vanouds haar deuren voor de uitreiking open en trakteerde iedereen op koffie en thee. Tom van Schaick van de PLUS bood alle aanwezigen een schitterend boeket bloemen aan.

Dat het denken aan mensen die het momenteel lastig hebben niet stopt bij onze dorps- of gemeentegrenzen bleek wel uit de bijzondere wens van een Maarns echtpaar. Zij onderhouden directe contacten met de plaats Chernighiv, in het noorden van Oekraïne. En daar ontbreekt het door de vele luchtalarmen en regelmatige stroomuitval aan communicatieverbindingen. Daarom zet het echtpaar zich in om inwoners te voorzien van telefoonopladers die werken op zonne-energie. Een wens die Lions niet lieten liggen en waarvoor zij € 1.000,- ter beschikking stelden.

Ook zijn er wensen voor De Regenboog vervuld. Zoals de aanschaf van klusgereedschap, een radio-cd-speler, een bon van de PLUS, een bon van Boek en Koek voor legpuzzels en een bon van onze DA-drogist voor een verzorgingspakket.

Voor een inwoonster uit Maarn is een wens ingediend omdat zij haar man heeft verloren en het ook financieel niet makkelijk heeft. Aan haar is een cheque uitgereikt voor een dagje uit met haar dochter.

Een jonge moeder, die zich in moeilijke omstandigheden bevindt en met haar dochter noodzakelijkerwijs in een caravan verblijft, is geholpen met een financiële bijdrage voor kleding.

Omdat er bij de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug steeds vaker, ook door inwoners van Maarn en Maarsbergen, wordt aangeklopt en de kosten stijgen, is er door de Lions een bedrag van € 750,- ter beschikking gesteld.

Een inwoonster uit Maarn die de nodige tegenspoed kent en zelf bekend staat als iemand die altijd voor anderen klaarstaat, zou volgens een naaste nu zélf wel eens geholpen mogen worden. Zij is moeilijk ter been en heeft om mobiel te blijven eigenlijk een elektrische fiets nodig. De Lions hebben met de hulp van fietsspecialist Van den Berg uit Doorn het voor elkaar gekregen om een goede tweedehands elektrische fiets voor haar aan te schaffen.

De laatste wens was een bijdrage voor zorginstelling Groenewoude in Woudenberg. Een Maarnse inwoonster wier man daar verzorgd wordt, vroeg om een bijdrage voor een elektrische duofiets. Hiermee kunnen bewoners begeleidt de buitenlucht in en in de omgeving op pad. Volgens de Lions een goede reden om een bijdrage te doen.

Deze jaarlijkse Wensboom traditie van de Lions is in 1996 gestart en ook dit jaar zal deze er bij PLUS Van Schaick weer staan.

advertentie
advertentie