Afbeelding
Veiligheidsregio Utrecht

'Samengaan brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen een succes'

2 juli 2018 om 15:10 lokaal

MAARN Al sinds 1939 zijn de brandweerposten Maarn en Maarsbergen één korps met twee posten. Nu, bijna 80 jaar verder, is de nieuwe kazerne Maarn-Maarsbergen klaar voor gebruik en daar zijn de brandweercollega's erg blij mee, laat Veiligheidsregio Utrecht (VRU) weten.

Sinds 2 juni 2018 rukt de nieuwe brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen aan de Tuindorpweg officieel gezamenlijk uit. ,,De samenwerking tussen de twee posten loopt erg gemakkelijk", meldt VRU op haar website.

'VEEL FIJNER' Postcommandant Maarn-Maarsbergen Jeroen de Ruwe: ,,De samenvoeging is erg makkelijk gelopen want onze brandweersposten oefenen ook al samen, dus alle collega's kennen elkaar. Het is ook veel fijner dat we nu eindelijk samen zitten. Voor sommige brandweerlieden is de afstand wel iets groter geworden, maar dat is een kwestie van wennen. Voor de burger is één korps veel sterker en daar gaat het natuurlijk om. Uiteindelijk zijn onze verwachtingen zeker overtroffen en dat komt mede door onze nieuwe brandweerkazerne die prachtig ontworpen is.''

DUURZAAM Het officiële van het startmoment van de nieuwbouw brandweerkazerne was al op 2 november 2017. In ongeveer acht maanden tijd is er een moderne en duurzame brandweerkazerne uit gekomen. De kazerne heeft warmteterugwinning en maakt ook gebruik van zonnepanelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie