Week van de Mantelzorg 2018

29 juni 2018 om 21:47 lokaal Deel je nieuws

Verrast u de mantelzorger? 

“Mantelzorgers verrassen. Dat is dit jaar het thema van de Week van de Mantelzorg”, vertelt Bertine van den Bosch, sociaal makelaar van de stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug. “Wij willen organisaties, buurtnetwerken en ondernemers stimuleren om dan activiteiten voor mantelzorgers te organiseren. De week van de mantelzorg is van 5 tot 11 november”. 

 

Hoe gaat het in zijn werk? 

Organisaties, ondernemers en buurtnetwerken kunnen zich voor 1 september opgeven om mee te doen. Voorgaande jaren waren de mantelzorgers blij verrast door allerlei initiatieven. Een instelling organiseerde een lunch voor de eigen medewerkers, die mantelzorger zijn. Een supermarkt deelde verrassingspakketten uit. Een zorginstelling regelde een high tea voor de mantelzorgers van hun cliënten. De tweede lunch of diner was gratis bij een restaurant. Mantelzorgers maakten een fietstocht met het buurtnetwerk en sloten dit af met koffie en gebak. Zo lieten deze initiatiefnemers zien hoe belangrijk zij de inzet van mantelzorgers vinden. Bertine zegt “Wij verzamelen alle activiteiten en acties. Deze worden vermeld op sociale media, in kranten en in de speciale Week van de Mantelzorgeditie van het mantelzorgblad VoorElkaar.”  

 

Aanmelden? 

Aanmelden kan voor 1 september door het invullen van het aanmeldformulier. 

Heb je een financiële bijdrage nodig voor je project? Maatschappelijke organisaties en buurtnetwerken kunnen deze aanvragen bij de aanmelding.  

https://goo.gl/forms/Q5uRnErfJOOmjAFi2   

   

Vragen? 

Heeft u vragen? Bent u op zoek naar inspiratie of ondersteuning? Mail dan naar: Driebergen: 

Tineke Eendebak  

tineke.eendebak@samenopdeheuvelrug.nl 

Maarn, Maarsbergen, Doorn: 

Diana Stalenhoef  

Diana.stalenhoef@samenopdeheuvelrug.nl)   

Amerongen, Leersum en Overberg:   

Bertine van den Bosch  

bertine.vandenbosch@samenopdeheuvelrug.nl)  

 

 

 

advertentie
advertentie