Joke Davio (rechts) kwam persoonlijk het lintje overhandigen aan de vrijwilligers van ATV (vlnr: Gerda, Nic en Simonetta)
Joke Davio (rechts) kwam persoonlijk het lintje overhandigen aan de vrijwilligers van ATV (vlnr: Gerda, Nic en Simonetta) Wilco Willemse

ATV als eerste Team Fit-kantine

lokaal

AMERONGEN De Amerongse Tennisvereniging kreeg afgelopen zaterdag als eerste sportvereniging in Utrechtse Heuvelrug het felbegeerde vaantje uitgereikt van Team Fit. Dat houdt in dat er stappen zijn gezet om het eet- en drinkaanbod in de kantine gezonder te maken. Een extra feestelijk tintje aan het toch al heel geslaagde toernooiweekend van ATV.

Wilco Willemse

De kantine van ATV heeft nu het predikaat 'brons', wat inhoudt dat er in elke productgroep verantwoordere keuzes zijn. Joke Davio is vanuit Team Fit betrokken geweest: ,,De gemeente Utrechtse Heuvelrug is een JOGG-gemeente, dat staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. In die gemeentes ondersteunt Team Fit de sportverenigingen om het aanbod in hun kantines gezonder te maken. ATV heeft nu brons en kan nog gaan voor zilver en wellicht uiteindelijk goud. Het gaat niet per sé om het weghalen van de biertap en de frituur. Team Fit wil dat daarnaast gezonde alternatieven zijn, die duidelijk in het zicht staan. De betrokkenheid van het bestuur, de barcommissie en een paar ouders heeft hier geleid tot een prachtig resultaat. Hopelijk is dit het begin van nog veel meer gezonde kantines in Utrechtse Heuvelrug."

TROTS Voorzitter van ATV Nic Meijer is trots op het resultaat: ,,Als vereniging willen we graag voorop lopen met dit soort ontwikkelingen. Vorig jaar deden we dat ook op het gebied van duurzame energie en nu zijn we de eerste gezonde sportkantine in de gemeente. Natuurlijk zorgt het bestuur voor de randvoorwaarden, maar alle credits gaan in dit geval uit naar de barcommissie en een paar zeer betrokken ouders. Ook zijn we blij met de inzet van de buurtsportcoach en JOGG-regisseur van Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond. Samen hebben zij er voor gezorgd dat we het vaantje zaterdag konden ophangen."

WATERTAPPUNT Eén van die ouders is Simonetta van den Berg: ,,Vorig jaar heb ik een tijdje gewerkt als buurtsportcoach en zo kwam ik in contact met Team Fit. Ik werd meteen enthousiast en wilde heel graag aan de slag om een gezonde kantine te realiseren bij de vereniging waar ik zelf vaak en graag kom. Voor sporters is de verleiding om na het sporten ongezond te snacken best groot. Met Team Fit hebben we in ieder geval in elke productgroep gezondere keuzes gemaakt. Zo is de bekende 'AA met oranje dop' uit het assortiment gehaald en worden de tosti's nu gemaakt van meergranenbrood in plaats van wit brood. Ook hebben we van het bestuur geld gekregen om een watertappunt aan te leggen. Natuurlijk houden we snacken niet tegen, maar voor wie het wil is er nu ook een verantwoorde keuze. Ik vind het vooral belangrijk dat kinderen iets te kiezen hebben."

ASSORTIMENT Van den Berg is niet meer werkzaam als buurtsportcoach, maar heeft de klus als vrijwilliger opgepakt voor ATV: ,,Samen met de barcommissie hebben we er heel wat werk aan gehad. Op zoek naar gezond assortiment, etiketten lezen, scans maken voor Team Fit, het hoorde er allemaal bij. Samen met Marvin en Gerda zijn we tot het huidige assortiment gekomen. En dat bleek gelukkig voldoende voor brons. Uiteraard blijf ik het assortiment in de kantine goed in de gaten houden. En we blijven ook scans maken voor Team Fit, dat houdt ons allemaal scherp. Na de zomer gaan we eens voorzichtig kijken of een zilveren vaantje tot de mogelijkheden behoort."

Als uw vereniging ook ondersteund wil worden door Team Fit, neem dan contact op met JOGG-regisseur Patrick van de Ven: patrick@heuvelrusportiefengezond.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28