lunch, borrel of lekkers bij de koffie
lunch, borrel of lekkers bij de koffie Mirjam Gelinck

Opentuin dagen Kasteel Lunenburg 11 & 12 juni

19 mei 2022 om 16:08 Lokaal Deel je nieuws

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

Kom genieten van al het moois in de tuin van Kasteel Lunenburg tijdens de Open Tuin dagen op zaterdag 11 & zondag 12 juni. De tuin is dan te bezichtigen tussen 10 en 17 uur op de Langbroekerdijk A 99 in Langbroek.

Wandelroutes, vogelhuisjes en terras met lekkers

Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes, XXL insectenhotel, ooievaarsnest, uilenkasten, vleermuiskasten en eekhoornkijkhuizen. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u genieten van wat lekkers bij de koffie, een lunch of borrelhapje. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.

Meervoudig kampioen houtzaagkunst

Meervouding Nederlands kampioen kettingzaagkunst Dave Harmsworth zal demonstreren hoe hij stukken boomstam omtovert in de meest prachtige beelden. Wat Dave maakt uit Lunenburgs hout is te koop en de opbrengst is voor het goede doel. Ook zal Dave eerder gemaakte grote en kleine kunstwerken meenemen en te koop aanbieden.  Om een idee te krijgen van wat hij zoal maakt kunt u een kijkje nemen op www.treeworks.nl/voorbeelden.

Zelfgekweekte planten te koop

De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden voor een groot deel door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.

Manege Lis Hartel

De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengst van de catering, verkoop van planten en houtzaagkunst, komt volledig ten goede aan Manege Lis Hartel in Doorn, een manege met een plus waar mensen met een visuele en meervoudige beperking met specialistische begeleiding ondersteund worden. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.lishartel.nl.

Lees meer op www.kasteellunenburg.nl

plantenverkoop en breng service
Ton Nahuijsen vertelt gepassioneerd over insecten
Kasteel Lunenburg
houtsnijwerk te koop
zaagkunst demonstratie en te koop
advertentie
advertentie