Tuin van voormalig klooster Gods Werkhof
Tuin van voormalig klooster Gods Werkhof Mieke Tollenaar

Rondleiding in kloostertuin

14 mei 2022 om 17:00 Lokaal Deel je nieuws

Kloostertuinen, vaak zijn het kleine paradijsjes. Als we ons er een beeld van vormen associëren we ze met een sfeer van rust en sereniteit, met een kruidentuin, mooie bomen, een kerkhof en het gezang van vogels.

De tuin van het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven is zo’n tuin. Aangelegd in 1960, tegelijk met de bouw van het kloostercomplex, midden tussen de hoogstamboomgaarden die toen nog het beeld bepaalden van het gebied tussen Cothen en Werkhoven. Nu is de kloostertuin een groene oase in het verder zo open Krommerijngebied. Normaliter is deze tuin niet toegankelijk voor publiek. Alleen de gasten van conferentiecentrum Samaya, die er verblijven voor een meerdaagse training, retraite of workshop, hebben het voorrecht tijdens hun verblijf een paar dagen in dit paradijsje te vertoeven.

Conferentiecentrum Samaya wil ook dit jaar samen met de Stichting Gods Werkhof ook mensen van buiten in de gelegenheid stellen schoonheid van deze voormalige kloostertuin te ervaren. Op zaterdagmiddag  28 mei vertelt Ans Klarenbeek over de bijzondere historie van de tuin, over het ontwerp en het ontstaan en over de zusters die de tuin jarenlang zelf moesten onderhouden. Bezoekers worden door hem rondgeleid door de 2,5 hectare grote achtertuin die is aangelegd als Engelse landschapstuin.  U ziet de anderhalve kilometer lange haag, destijds bedoeld als kloostermuur, de voormalige begraafplaats van de zusters en het oude retraitehuisje in de achtertuin. U ervaart de sfeer van het berkenbos en het Arnhemse bos, van de oude fruitbomen, het populierenlaantje en de pracht van de grote, solitaire beuken. En u hoort over de bijzondere bomen en de uilen die hun nesten maken in de tuin.

Datum: zaterdag 28 mei, aanvang 13.30 uur. Opgeven vooraf is niet nodig. U wordt wel dringend verzocht op tijd aanwezig te zijn.
Toegangsprijs € 6,00, inclusief een kopje koffie of thee.

Adres: Hollendewagenweg 20, 3985SG Werkhoven, tel 0343-552332.
Meer informatie: www.godswerkhof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie