Start The Blind Run 2017
Start The Blind Run 2017 Wendy van Bree

The Blind Run 2018: inschrijving is gestart

lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 13 oktober is het weer tijd voor The Blind Run, waarbij de deelnemers blind hardlopen voor blind sporten. Deze extra feestelijke jubileumeditie vindt plaats in Zeist. Inschrijven kan vanaf nu; vanwege het vijfjarig lustrum is deelname gratis.

Bij The Blind Run lopen de deelnemers in duo’s, twee aan twee. Elk tweetal is met elkaar verbonden door een band. De ene loper is ziend, de ander is geblinddoekt of heeft een visuele beperking. Dat maakt lopen lastig, spannend én een kwestie van vertrouwen. Zo vraagt de organisatie aandacht voor een van de aspecten van het leven met een visuele beperking.

Sportprojecten
Daarnaast zamelt elke deelnemer zo veel mogelijk geld in voor belangrijke sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen. Sporten is gezond en leuk, maar voor mensen met een visuele beperking zijn er nog steeds veel te weinig mogelijkheden om aan sport te doen. Met de opbrengst van The Blind Run worden onder andere multisportdagen en sportclinics mogelijk gemaakt.

Zeist
The Blind Run wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor mensen met een visuele beperking, bestaande uit Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind. Dit jaar wordt het parcours uitgezet rondom het terrein van Bartiméus in Zeist, zodat ook de blinde en slechtziende bewoners volop betrokken zijn bij het evenement.

Deelname is gratis
Samen lopen met je man, vrouw, kind, buurman, opa, oma, vriend of collega, het kan allemaal. Duo’s schrijven zich samen in. Omdat The Blind Run vijf jaar bestaat, is deelname gratis, zodat iedereen mee kan doen.

Meer informatie en inschrijven: www.theblindrun.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 6 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45