Peter Kattevilder aan het werk.
Peter Kattevilder aan het werk. Robert Zwart

'Ik ben nu ook vaste klusser in de klusgroep'

10 juni 2018 om 06:34 lokaal

DRIEBERGEN Aannemer en bouwkundig adviseur Peter Kattevilder is vanaf het begin als vrijwilliger betrokken bij de CultuurHoek. Het eerste contact ontstond eind 2016 op het schoolplein met een van de initiatiefnemers: Wanne Roetemeijer. Kattevilder: ,,Daarna was het lange tijd stil, totdat Willem Stolwijk, bestuurslid van de Stichting Cultuurcentrum Driebergen, me belde met de vraag of ik in de bouwcommissie plaats wilde nemen. Ik zei meteen ja."

Annet Werkhoven

Kattevilder werkt vier dagen in zijn eigen bedrijf en de vijfde doet hij andere dingen. ,,Die ene dag extra vul ik met vrijwilligerswerk of vrije tijd, net wat op dat moment het beste uitkomt. Nu gaan die uren voornamelijk naar de CultuurHoek."

KRAKERS In de jaren tachtig was Kattevilder betrokken bij een soortgelijk maatschappelijk project: het Poortgebouw in Rotterdam. ,,Een monumentaal pand waarin lange tijd de Holland Amerika Lijn en het Havenbedrijf gevestigd waren. In 1980 werd het gekraakt en in 1984 kregen de krakers een huurcontract. Het pand moest daarvoor wel geschikt gemaakt worden voor bewoning. Daarin heb ik de krakers van destijds begeleid. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om dit soort initiatieven te steunen. Vandaar dat ik nu mijn medewerking aan de CultuurHoek verleen. Ik hoop straks als inwoner van Driebergen gebruik te maken van de faciliteiten en het culturele aanbod."

ADVISEUR ÉN KLUSSER ,,Aanvankelijk zou ik alleen adviseren vanuit de Bouwcommissie. Maar omdat zo'n groot project altijd extra handen kan gebruiken, ben ik nu ook ik vaste klusser in de klusgroep en voer ik onder andere het installatiewerk uit."

De ene keer is Peter een paar uur aanwezig, de andere keer werkt hij een hele dag op de CultuurHoek. ,,Het is wel meer dan ik had voorzien, dus ik ben niet zo vaak thuis als ik zou willen. Gelukkig heeft mijn vrouw ook haar handen vol, aan haar winkel Knot en Wol op de Dokter Hermansstraat. Ik heb de ruimte om dit te doen en geniet enorm van de vorderingen en de leuke contacten. Soms vind ik het jammer dat er wat slordig met materiaal en gereedschap wordt omgegaan, maar over het algemeen is het een feest om aan dit prachtige initiatief mee te werken."

BOGEN Op de foto's zijn de prachtige bogen te zien die op de zolder van de schuur nu nog te bewonderen zijn. ,,Ik vind het een beetje jammer dat de bogen straks vrijwel niet meer te bewonderen zijn op de zolder. Er is enorm gepuzzeld om de bogen zoveel mogelijk te kunnen laten zien, maar toch is dat helaas niet helemaal gelukt. Er moeten, om de CultuurHoek rendabel te krijgen, nu eenmaal zoveel mogelijk ruimtes gecreëerd worden voor kunstenaars en ambachtslieden. Dat gaat soms wel eens ten koste van iets…''

De zolder met de bogen.
advertentie
advertentie