Deelnemers met Leendert
Deelnemers met Leendert Wery Knaven

Cursusproject Amerongen organiseert leerzame biotopenwandeling

lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 25 mei om 09.00 uur vertrekken we met twaalf deelnemers voor een biotopenwandeling door de Bovenpolder West in Amerongen.

Leendert van der Velden, van het IVN Heuvelrug en Kromme Rijn, leidt ons om het kasteel heen richting het buitengebied tussen het dorp en de rivier de Nederrijn.

Tijdens de wandeling heeft hij onze ogen geopend voor de verschillende biotopen die in een op het oog eenduidig weidelandschap, te onderscheiden zijn.

Lopend over bruggetjes, dijkjes en langs slootjes kwamen we bij de Nederrijn uit en  terug  door de uiterwaarden ontdekten we een voormalig spoordijkje. In vroeger tijden werd hier klei gewonnen en met karretjes over een rails naar de steenfabriek getransporteerd. In het landschap zijn nog steeds de gaten te zien, ontstaan door de klei-afgravingen. Uiteindelijk kwamen we aan bij de winterdijk die tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede ligt.

Onderweg hebben we diverse vogels gespot waaronder de rietgors, zwanen met jongen, bergeenden en kluten.

Nadat we de dijk waren overgestoken kwamen we op het Landgoed Zuylestein met daarop het Huis Zuylenstein waar we de wandeling hebben afgesloten met koffie op het terras.

Op verzoek van alle deelnemers, zal in oktober opnieuw een wandeling worden georganiseerd, maar nu naar de Bovenpolder ten oosten van Amerongen. Zie www.cursusprojectamerongen.nl

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 15 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 17 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 23 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33