Afbeelding
Lex van Lieshout ANP photo

Meubin krijgt weer nul op rekest

23 mei 2018 om 12:26 lokaal

MAARN Een plan voor 60 woningen op het Meubin-terrein tegenover de afrit van de A12 is door het college afgeschoten. De veiligheid en de te verwachten geluidsoverlast zijn de grootste pijnpunten, die volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) nader onderzocht moeten worden. Vier jaar geleden weigerde het college ook al om akkoord te gaan met woningbouw, toen ging het om 40 woningen.

Michiel Schaaij

MEETRESULTATEN De gemeenteraad nam in 2016 geen genoegen met die weigering. Een meerderheid eiste dat opnieuw naar de mogelijkheden voor woningbouw op het Meubin-perceel zou worden gekeken. Als grondeigenaar Gerard Verhoeff met meetresultaten kon aantonen dat het plan voldoet aan wettelijke normen en regels, zou de mogelijkheid voor woningbouw heroverwogen moeten worden.

FIJNSTOF In 2014 werd de hoeveelheid fijnstof langs de snelweg als één van de redenen genoemd om het principeverzoek af te wijzen. Nader onderzoek zou echter hebben uitgewezen, dat op dat punt geen onoverkomelijke bezwaren tegen het nieuwbouwwijkje te verwachten zijn. ,,Daar keek ik wel van op, zo pal onder het talud van de A12", aldus wethouder Boonzaaijer. Maar hij ziet geen reden om het principeverzoek van Verhoeff nu wel goed te keuren.

SERIEUZE AANTALLEN Dat het aantal woningen in vergelijking met het vorige bouwplan 50 procent hoger ligt, noemt Boonzaaijer bijzonder. Hij wijst erop dat een stuk bosgrond op het terrein behouden moet blijven als groene compensatie voor de nabije snelweg. Boonzaaijer vindt dat de gemeenteraad er nog eens over moet nadenken, of woningbouw pal naast de A12 überhaupt wel wenselijk is.

KLEIN PLATTENBERG Het witte, monumentale herenhuis tegenover de afrit was tientallen jaren in gebruik als toonzaal van meubelbedrijf Meubin. Ook was de Driebergse firma Home interiors er enige tijd gevestigd. De villa werd in de jaren '60 van de 19e eeuw gebouwd en kreeg de naam Huize Klein Plattenberg. Het pand wordt momenteel te koop en te huur aangeboden door onlinebedrijfsmakelaar.nl.

advertentie
advertentie