Afbeelding
Corina Blommendaal

Toeristische kaart van Doorn

23 mei 2018 om 06:32 lokaal

DOORN Dat we keizerlijk wonen op de Utrechtse Heuvelrug wisten we al. Toch is het handig om alle mogelijkheden eens goed op de kaart te zetten. Zo zijn er veel plaatsen om te genieten van de natuur, koffie te drinken of te borrelen, lekker te eten, leuke dingen te doen met je gezin, te overnachten en te winkelen. Daarom is afgelopen week de toeristische kaart van Doorn gepresenteerd.

Corina Blommendaal

De kaart werd ontwikkeld in samenwerking met Doornse ondernemers en is mooi en praktisch vormgegeven, makkelijk mee te nemen in een achter- of jaszak. Op de kaart worden de deelnemende ondernemers of natuurmonumenten getoond met een korte omschrijving, afbeelding en link naar de website voor meer informatie.

OP DE KAART De presentatie was op het terrein van het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Vice-voorzitter Hans Kattemölle van het Nationaal Bomenmuseum is blij dat onder andere het Nationaal Bomenmuseum hiermee letterlijk op de kaart is komen te staan. ,,Welkom aan iedereen die hier aanwezig is, en zeker diegenen die hier wonen maar hier nog nooit geweest zijn. Dat zijn er wel een paar", zegt hij lachend en er wordt bevestigend geknikt door veel aanwezigen. ,,Als u de volgende keer naar de milieustraat gaat, wordt dat bezoek nooit meer wat het geweest is, wetende hoeveel moois hier te zien is."

TOEGEVOEGDE WAARDE Ondernemers kunnen deze kaart uitdelen aan hun gasten en daarmee zelf hun verhaal vertellen over deze prachtige omgeving, benadrukt Susan Claessens, verantwoordelijk voor het idee, de realisatie en teksten. ,,Zo vertel je iets anders dan wat mensen toch al op de website of in een folder kunnen vinden. Dat je net iets extra's kunt vertellen over wat je te bieden hebt. Dat is de kracht van deze kaart. Daarnaast is het leuk dat jullie mensen naar elkaar door kunnen verwijzen."

TROTSE WETHOUDER Wethouder Gerrit Boonzaaijer mag de eerste kaart overhandigen aan Hans Kattemölle en vertelt dat hij blij is dit te mogen doen. ,,Ik ben hier zelf geboren en getogen en ken dit museum erg goed. Ik kan in alle opzichten beamen dat dit een fantastische plek is waar we trots op zijn. Wat ik heel erg mooi vind aan deze kaart, is de verbinding die er ligt tussen groen, natuurbaken, cultuur, ondernemerschap en recreatie. De kaart straalt dit qua opmaak ook echt uit en deze verbinding maakt de Utrechtse Heuvelrug uniek. Mijn complimenten voor wat hiermee er is neergezet."

Na een toelichting over het Nationaal Bomenmuseum door directeur Wilbert Hetterscheid, wordt de bijeenkomst afgesloten onder het genot van stuk een taart met daarop de afbeelding van de kaart. Meer informatie: www.opdeheuvelrug.nl.

advertentie
advertentie