Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht
Vrouwen lopen voor Vrouwen tocht Vrouwen lopen voor Vrouwen

Wandelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen

lokaal

DOORN Gezelligheid combineren met omzien naar elkaar, dat is 'Vrouwen lopen voor Vrouwen'. Jaarlijks lopen honderden vrouwen mee met deze sponsorwandeltocht. Zaterdag 9 juni wordt er voor het eerst ook een wandeltocht van Vrouwen lopen voor Vrouwen gehouden in Doorn. Vrouwen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen. De opbrengst gaat naar Stichting De Hoop en Terwille.

De wandeltocht in Doorn wordt georganiseerd door conferentiecentrum Het Brandpunt. Er wordt vijftien kilometer door de Kaapse bossen gewandeld. De dag wordt afgesloten met een koffietafel bij Het Brandpunt, waarbij een cliënt van De Hoop haar levensverhaal deelt. ,,Een inspirerende dag uit voor vriendinnen, zussen, buurvrouwen of wandelmaatjes.''

[KOM IN BEWEGING] Deelneemster Els kijkt uit naar haar deelname. ,,Ik loop mee voor de vrijheid van andere vrouwen. Ik geloof dat elke vrouw waardevol is en dat elke vrouw recht heeft op vrijheid. Niet elke vrouw heeft die vrijheid, sommigen zijn gebonden aan verslaving en anderen zijn verstrikt in het netwerk van de prostitutie. De vrijheid waar ik en jij van genieten, wil ik aan alle vrouwen schenken!'' Het streefbedrag van de tocht in Doorn is tienduizend euro.

[DE HOOP] De opbrengst van deze dag gaat naar hulp en opvang van kwetsbare vrouwen die geholpen worden bij De Hoop en Terwille. De Hoop vangt verslaafde moeders op, mét hun kind. Terwille helpt volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de prostitutie te stappen.

[AANMELDEN] De startlocatie van de wandeltocht op 9 juni is conferentiecentrum Het Brandpunt, Postweg 18 in Doorn. Aanmelden voor de tocht kan individueel of in teamverband via de website: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 20 minuten geleden
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 15 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 18 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken gisteren
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn 29 jun, 16:49
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47