Henk Westland en Joost Vermeer organiseren het komende evenement van Amuuz
Henk Westland en Joost Vermeer organiseren het komende evenement van Amuuz Wilco Willemse

'Hollandz' avondje uit bij Amuuz

lokaal

AMERONGEN De vrijwilligers van Amuuz zijn volop bezig met de voorbereiding van hun komende evenement. Hun vijfde alweer. Eerder organiseerden zij al een beachparty, haalden ze de hits van Deep Purple naar Amerongen en was er 'De Grote Aamurongsuh Dorpskwis'. En vorige maand nog kon er virtueel gewandeld worden langs oude panden in Amerongen. Zaterdag 26 mei zal de theaterzaal van Allemanswaard behoorlijk rood, wit, blauw en oranje gekleurd zijn. Amuuz gaat namelijk op de Hollandse tour.

Wilco Willemse

Amuuz organiseert sinds 2017 regelmatig evenementen in Amerongen. Onder het motto 'Uit en toch thuis' willen zij voor een breed Amerongs publiek een leuke dag verzorgen. Multifunctioneel Centrum Allemanswaard is voor Amuuz de gedroomde thuislocatie. Ze kunnen er gebruikmaken van de theaterzaal en het café. Het team bestaat uit ongeveer tien mensen en steeds zijn twee van hen aan de beurt om een evenement te organiseren. Voor 'Ik hou van Hollandz' zijn dat Joost Vermeer en Henk Westland.

[VOOR IEDEREEN] De keuze voor een typisch Nederlands evenement lag voor de hand. Vermeer: ,,Zonder het Nederlands Elftal op het WK voetbal deze zomer, zou het bijna een seizoen zijn geworden zonder die heerlijk foute oranje gadgets en versieringen. Daar wilden we een stokje voor steken en dus organiseren we dat gewoon lekker zelf. Voor jong en oud, iedereen is welkom."

[KIEN] Voor de Hollandse avond worden lokale gezelschappen bij elkaar gehaald om er een feestje van te maken. Henk Westland speelt zelf bij de Amerongse Toneelvereniging Chapeau en wist zijn medespelers over te halen om een bijdrage te leveren. Westland: ,,Chapeau speelt normaal historische stukken die gaan over de rijke geschiedenis van Amerongen. Maar voor Amuuz wilden ze zich ook graag inzetten. Ze spelen 'Kien', een oer-Hollandse komedie. Vijf van onze spelers hebben flink gerepeteerd om er een echt grappig en zeer herkenbaar stuk van te maken. Iedereen heeft zich wel eens de vraag gesteld 'Wat als ik de loterij win?'. Het stuk duurt ongeveer een half uur."

[SMARTLAPPEN] Na Chapeau is de bühne voor het smartlappenkoor 'Tranen met Tuiten' uit Langbroek. Vermeer: ,,Veel Hollandser dan een smartlap wordt het natuurlijk niet. We zijn dan ook heel blij met de bijdrage van Tranen met Tuiten. Een groep van 30 zangers en zangeressen komen naar Allemanswaard om een deel van hun repertoire ten gehore te brengen. Uiteraard mogen de bezoekers meezingen en -dansen. Ik denk dat niemand stil op zijn stoel kan blijven zitten. Het koor wordt begeleid door drie accordeonisten en een gitarist."

[DJ ELEVEN] Na de smartlappen worden de stoelen uit de theaterzaal gehaald, zodat er een grote dansvloer ontstaat. Westland: ,,Dat is het fijne van de zaal in Allemanswaard. Binnen een mum van tijd bouw je een theaterzaal om naar feestzaal. En een feestje wordt het zeker! We hebben Jos van Elven, beter bekend als DJ Eleven, uit ons buurdorp Elst gevraagd om Hollandse feesthits te komen draaien. Aan hem is dat wel toevertrouwd. We zeggen alvast 'Sorry' tegen de buren, want het dak gaat er af!"

Amuuz serveert een gezellig Hollands hapje tijdens de feestavond. Kaarten voor 'Ik hou van Hollandz' zijn in de voorverkoop bij de Proloog en via www.amuuz.nl. Aan de zaal worden ook nog kaarten verkocht. Het volgende evenement van Amuuz is op 7 juli, dan spelen Amerongse bandjes 'Music from Amerongen'.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30