Een mooie combinatie, Ons Genoegen speelt om 15.30 uur op straat vóór de molen
Een mooie combinatie, Ons Genoegen speelt om 15.30 uur op straat vóór de molen Molen Maallust

Gezellige drukte op komst in Amerongen

11 mei 2018 om 06:10 lokaal

AMERONGEN Komende zaterdag is het een gezellige drukte van belang in Amerongen. Op De Laan staat voor het 16e jaar op rij De Grietmarkt. Het thema voor deze editie is 'Licht op de Heuvelrug'. Ook is het Nationale Molendag en natuurlijk draait Maallust dan de hele zaterdag en zijn er leuke activiteiten. Muziekvereniging Ons Genoegen geeft voor de molen een concert en tot slot is er een speciale opruimactie rondom de Amerongse Berg. Je hoeft het dorp dus niet uit voor een goed bestede zaterdag.

Wilco Willemse

GRIETMARKT De Grietmarkt staat twee keer per jaar op de agenda. Ook aanstaande zaterdag verwacht de organisatie weer honderden bezoekers. Zoals vanouds staat de markt weer vol aanbieders van biologische producten, kunst en is er veel muziek. Ook is er genoeg leuks te doen voor kinderen, zoals een poppenkast en een draaimolen.

Ernst Hart is de voorzitter van de Grietmarkt: ,,Met veel vrijwilligers proberen we er elke keer weer een feest van te maken. De markt is altijd drukbezocht en de bezoekers komen uit de wijde regio. Er staat dan ook mooi aanbod en we onderscheiden ons door het biologische karakter. Het thema 'Licht op de Heuvelrug hebben we vertaald in leuke activiteiten. Zo is er een kinderknutselworkshop windlichten maken en kunnen volwassenen kaarsen maken. En Regionaal Bureau voor toerisme zet de Heuvelrug in de spotlight."

De Grietmarkt staat op De Laan van 10.00 – 17.00 uur.

MOLEN MAALLUST Zaterdag is het Nationale Molendag en dat betekent een feestelijke dag voor de vrijwilligers van molen Maallust, de enige beltkorenmolen in de provincie Utrecht.

Molenaar Ben Brinkman kijkt er naar uit: ,,Hopelijk staat er een beetje wind zodat we kunnen draaien. De wieken versieren we deze bijzondere dag met vlaggetjes en natuurlijk verzorgen we rondleidingen door de molen. Ook is de molenwinkel open voor lekkere bakmixen, pannenkoekenmeel en bloem. Speciaal voor Molendag bakt bakker Bert Overeem Molenbroodjes. Met meel gemalen door onze molen en vol lekkere noten en rozijnen, een heerlijk broodje voor meoderdag. We zijn open van 10 uur tot half 5 en hopen op veel aanloop."

ONS GENOEGEN Muziekvereniging Ons Genoegen uit Amerongen geeft om 15.30 uur een concert. Niet in hun eigen clubgebouw, maar op straat, vóór de molen. Voorzitter Henk Bijleveld: ,,Normaal geven we een voorjaarsconcert maar dit jaar lukt dat niet qua planning. Op 8 december doen we mee aan een groot concours in Enschede en we zijn druk met de voorbereidingen daarvoor. Een concert paste dit jaar niet in de planning. Daarom laten we zaterdag alsnog graag aan Amerongen zien en horen wat we kunnen. Het is een feestelijke dag met hopelijk veel mensen op de been en daar hoort muziek bij. We geven een concert van ongeveer een uur en spelen dan dertien nummers, populair en licht klassiek."

12 SUMMITS Ook dit jaar doet het team van Recycle Valley Amerongen aan. Het team zet zich in om zwerfafval op te ruimen rondom de twaalf pieken in Nederland. In de provincie Utrecht is dat de Amerongse Berg op iets meer dan 69 meter boven N.A.P. Samen met een ervaren wandelgids loop je een mooie route naar het hoogste punt op de Utrechtse Heuvelrug. Onderweg ruim je zwerfvuil op en geniet je van een prachtige wandeling. Voor materiaal wordt gezorgd. Je kunt je aanmelden via de website: www.12summits.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie