Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

Zeeuwse werkgevers azen op komst mariniers

lokaal

[DOORN] Werkgeversorganisatie VNO-NCW en zo'n vijftig Zeeuwse bedrijven zijn in actie gekomen om de Doornse mariniers naar Vlissingen te halen. Met een brief aan de Tweede Kamer willen ze defensieminister Ank Bijleveld (CDA) van extra argumenten voorzien, om de verhuizing van de kazerne door te zetten.

[BOTERBABBELAAR] Tot de ondertekenaars van de brief behoren onder andere Dow Chemical uit Terneuzen en het Middelburgse bedrijf JB Diesch, producent van 'de Echte Zeeuwse Boterbabbelaar'. De opstellers van de brief schrijven dat ze partners van mariniers die naar Zeeland verhuizen, praktische hulp willen aanbieden bij het vinden van een baan.

[WEGWIJS] De Zeeuwse afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de deelnemende bedrijven willen daarvoor een mobiliteitscentrum inrichten. Daar moet met medewerking van gemeenten, provincie, UWV en uitzendbureau's vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Verder wordt een beroep gedaan op inwoners om de mariniers en hun gezinnen wegwijs te maken in Zeeland.

[FIETSEVENEMENT] Intussen heeft de organisatie van de DELTA Ride for the Roses alle medewerkers van de Van Braam Houckgeestkazerne uitgenodigd om mee te doen aan het grootschalige fietsevenement voor kankerfonds KWF. Op 9 juni en 10 juni fietsen duizenden deelnemers in Zeeland geld bij elkaar voor de strijd tegen hersenkanker. Door hun deelname zouden mariniers zelf kunnen ervaren hoe vriendelijk en gastvrij de Zeeuwen zijn.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30