Afbeelding
Hilberinkbosch architecten

Nieuwbouw zonder gas en warmtenet in Leersum

lokaal

LEERSUM In Leersum wordt volgend jaar gestart met een all-electric bouwproject. Het gaat om de ontwikkeling van in totaal tien vrije kavels en achttien twee-onder-een-kapwoningen. All-electric wil zeggen dat er geen aardgasnet of warmtenet wordt aangelegd. Koken gebeurt elektrisch en verwarmen gebeurt met een warmtepomp.

Plan Hoog Leersum is gelegen in de bosrijke omgeving aan de Scherpenzeelseweg in Leersum. Vanwege de verschillende woonwensen hebben de ontwikkelaars (Janssen de Jong Projectontwikkeling en Nedersticht) gekozen voor een hybride aanpak. Toekomstige kopers kunnen kiezen voor een vrije kavel of voor een kavel met een nieuwbouwwoning. De kavels hebben een oppervlak tussen circa 600 m² tot 1.000 m². Op de vrije kavel is de mogelijkheid om een villa in eigen beheer te laten tekenen en bouwen, uiteraard met inachtneming van geldende regelgeving. Daarnaast worden er achttien grotere en kleinere woningen ontwikkeld en gerealiseerd.

De twee-onder-een-kapwoningen zijn ontworpen door de architect Geert Bosch van Hilberinkbosch architecten. De woningen zijn speciaal ontworpen voor dit terrein en accentueren door de strakke en moderne vormgeving en heldere kleuren het groene landschap. De woningen worden all-electric uitgevoerd volgens de nieuwe standaard. De grote woningen zijn geschikt voor een groot gezin. Met de kleinere huizen richten de ontwikkelaars zich op kleine huishoudens waarbij speciaal rekening is gehouden met de wensen van senioren om het woonprogramma grotendeels op de begane grond te hebben.

De verwachting is dat de kavels en woningen dit najaar in verkoop gaan. Als alles volgens plan verloopt starten de eerste bouwactiviteiten in de tweede helft van 2019. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen of interesse heeft in het plan, kan zich vrijblijvend aanmelden via info@nedersticht.nl. 

Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 4 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45