Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

VVD en Open willen kazerne wel kwijt

lokaal

DOORN De Heuvelrugpolitiek zit helemaal niet te wachten op het behoud van de Van Braam Houckgeestkazerne. Dat tekent het Zeeuwse dagblad PZC op uit de mond van fractieleiders Rob Jorg (VVD) en Hans Waaldijk (Open). Voor de twee grootste partijen uit de gemeenteraad heeft niet het behoud van de mariniers, maar het bouwen van woningen op het kazerneterrein prioriteit.

Michiel Schaaij

[HARDVOCHTIG] Als het Ministerie van Defensie de verhuizing van het marinierskorps afblaast, zijn de bouwplannen in één klap van tafel. ,,Het klinkt misschien hardvochtig tegenover de mariniers die hier al tientallen jaren te gast zijn, maar wij hebben geen behoefte aan een heroverweging van het besluit", zo verklaarde Jorg tegenover de Zeeuwse krant. Waaldijk zegt in Doorn niets gemerkt te hebben van een lobby voor het behoud van de kazerne.

[MILJOENENCLAIMS] Intussen zijn drie bouwconsortia al meer dan een jaar aan het tekenen en rekenen voor de nieuwe marinierskazerne in Vlissingen, aldus het weekblad voor de bouwnijverheid Cobouw op zijn website. De bouwbedrijven zullen naar verwachting miljoenenclaims indienen, als minister Ank Bijleveld (CDA) te elfder ure toch voor modernisering van de kazerne in Doorn kiest.

[AANBESTEDING] Ook de gemeente Vlissingen en de provincie Zeeland zullen dan een vergoeding van de gemaakte kosten eisen, denkt Cobouw. Overigens heeft Bijleveld nog ruim een jaar de tijd om zich te bedenken en de verhuisoperatie stop te zetten. De gunning van de aanbesteding staat pas voor eind juli volgend jaar in de agenda.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 12 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 22 uur geleden