Cellist is Joachim Eijlander.
Cellist is Joachim Eijlander. Friso Spoelstra

Laatste concert in serie 'Muziek op de Deel'

lokaal

MAARSBERGEN De sfeer van de historische Deel op Landgoed Anderstein, de kleinschaligheid met tachtig tot honderd mensen publiek en de gezellige meet en greet na afloop, met elkaar en de musici. Het is het totaalpakket dat de serie Muziek op de Deel bijzonder sfeervol en aantrekkelijk maakt. Het laatste concert van dit seizoen is op 29 april, aanvang 16.00 uur. Kaarten à 25 euro zijn te koop via www.muziekopdedeel.nl of in beperkte mate aan de deur.

Monique José Timmermans

Het muzikale niveau is hoog. Muziekwetenschapper Aleid van Beuningen vormt samen met Edith Haverkamp en Laurence Eisenmeier het Stichtingsbestuur en zij zijn verantwoordelijk voor de programmering. ,,Dankzij mijn functie als directeur van de Stichting Eigen Muziekinstrument is mijn netwerk van jonge musici enorm. Het is geweldig om deze top-talenten een podium te kunnen geven. Ze werken er zo hard voor. Ook gevestigd talent komt graag als try out voor een nieuw programma."

[CELLIST] Een van deze talenten is cellist Joachim Eijlander. Deze oprichter van het Rubens Kwartet heeft de stap naar een solo-carrière gewaagd. ,,En dat gaat hem goed af. Hij is bijzonder ondernemend. Dat moeten musici vandaag de dag ook zijn om zich te onderscheiden. Hij doet verrassende nieuwe dingen op de cello en hij heeft componisten uit de vergeethoek gehaald door stukken opnieuw op de bühne te brengen." Zondag brengt hij samen met Klara Wurtz op piano een toegankelijk programma met onder andere werk van Schubert en Rachmaninoff.

[HUISKAMER] Wat in 2001 begon als een muzikaal avontuur in de woonkamer is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel georganiseerde concertserie. ,,Met Hesje van Duin had ik destijds contact met Theo Nijland. Hij wilde zijn muziek/cabaret voorstelling een keer in een huiskamer opvoeren. Dat kon geregeld worden. Gelukkig was het mooi weer, banken het terras op en de woonkamer omgebouwd tot theater. Het was zo leuk dat we meer huiskamerconcerten georganiseerd hebben."

Er kwam een wens om meer te doen. Concerten die niet geheel uit de kosten gedekt zouden kunnen worden. ,,Daarom is de Stichting opgericht en zijn we financieel gesteund door lokale fondsen – Elise Mathilde, Mien van 't Sant en Stichting de Boom. Onze overhead is heel laag, we werken met vrijwilligers, het draaiboek staat. We kunnen dankzij de bijdragen de musici een fatsoenlijk gage betalen."

Heel belangrijk voor Van Beuningen die weet hoe hard er geoefend wordt voor ieder optreden: ,,Ieder stuk blijf je trainen, ook al heb je het vaker gespeeld voor publiek. Het is fysiek zwaar. Te vergelijken met topsport. Daar hoort een eerlijke verdienste tegenover te staan. Hoewel het voor velen geen hoog salaris zal worden, blijven ze hun passie volgen om de muziek uit te dragen."

[PROGRAMMA] ,,Van de wisselwerking met het publiek op De Deel word ik heel enthousiast. Muziek is echt van jongs af aan de rode draad in mijn leven." Met volle overgave is dan ook al gewerkt aan een mooi programma voor het volgende seizoen. ,,Zoals ieder jaar met een concert speciaal voor kinderen tot een jaar of tien, een concert voor jongeren van vijftien tot twintig jaar en een muzikale vertelling. Daarnaast is het heel bijzonder dat het Jacob Olie Trio komt. Zij behoren in de categorie kamermuziek tot de top van Nederland."

Kijk op de website voor alle informatie over het laatste concert www.muziekopdedeel.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 1 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes gisteren
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55