Afbeelding
import

Wethouder wil af van Remmerden

lokaal

HEUVELRUG De kans lijkt groot dat inwoners van Amerongen en Leersum in de toekomst hun grof vuil niet meer naar Rhenen hoeven af te voeren.  Tegen die verplichting bestaat al jarenlang weerstand in beide dorpen. ,,Misschien wordt het tijd om afscheid van Remmerden te nemen", zegt milieuwethouder Hans Nijhof (fractie Open).

Michiel Schaaij

De gemeente overweegt nu om een speciale container in Amerongen en Leersum neer te zetten, die als mobiele milieustraat dienst kan doen. Verder zou de gemeentewerf aan de Velperengh in Doorn de functie van Remmerden over kunnen nemen.

[VERSOEPELD] Enkele jaren ontstond er ophef omdat een inwoner uit Leersum werd geweigerd aan de poort van  de Doornse milieustraat. Sindsdien heeft de gemeente het beleid voor de Velperengh versoepeld, zodat ook inwoners uit de andere Heuvelrugdorpen er terecht kunnen. ,,In Doorn doen we nooit moeilijk", bevestigt wethouder Nijhof.

[TWIJFELS] De afspraken over het gebruik van de Rhenense milieustraat op het industrieterrein Remmerden zijn nog van voor de gemeentelijke herindeling. Vorig jaar werd de overeenkomst met de gemeente Rhenen nog stilzwijgend tot 2023 verlengd. Maar omdat er toen al twijfels waren over de gemeentewerf in Remmerden, werd een tussentijdse opzegtermijn van twee jaar afgesproken.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 24 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 30 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24