Evita Hendriks en Crista de Wit zijn de gastvrouwen van Buurthuis De Brug.
Evita Hendriks en Crista de Wit zijn de gastvrouwen van Buurthuis De Brug. Danny van der Linden

Op pad met het buurthuis

15 april 2018 om 07:20 lokaal

DRIEBERGEN Buurthuis De Brug bruist nog altijd van activiteit voor jong en oud. Naast leuke en interessante activiteiten aan de Sperwerkamp, staan er komende tijd ook twee bijzondere uitjes op het programma.

Danny van der Linden

,,Het buurthuis bestaat nu ruim vier jaar", vertelt Crista de Wit die als gastvrouw in het buurthuis werkt. ,,Nog steeds weten de bewoners van Driebergen ons goed te vinden. Daar zijn we heel blij mee." Niet alleen ouderen zijn welkom in het buurthuis. ,,Iedereen is welkom, sterker nog: we organiseren steeds vaker activiteiten voor kinderen. Zo komen er in de schoolvakanties veel kinderen af op de knutselochtenden en hebben we binnenkort zelfs een speciale activiteit tijdens Nationale Buitenspeeldag."

Deze dag is op 13 juni en alle kinderen zijn die middag welkom bij Buurthuis De Brug voor een gezellige activiteit. Er worden leuke spelletjes gedaan en ook aan de creativiteit wordt gedacht. Voor een euro kunnen kinderen die middag ook poffertjes eten.

UITJES Ook mensen die graag een middagje uit willen kunnen terecht bij Buurthuis De Brug. Op 23 mei organiseert het buurthuis een uitje naar de bekende Pyramide van Austerlitz. De Wit: ,,Het wordt heel leuk en interessant. We krijgen een presentatie en rondleiding van een gids die korte verhalen en anekdotes zal vertellen over de geschiedenis van de pyramide. Ook krijgen we een korte film te zien en maken we een mooie wandeling door het bos." Deelname aan dit uitje kost 12,50 euro. De Wit is ook op zoek naar deelnemers die in het bezit zijn van een auto en andere mensen mee kunnen nemen naar Austerlitz.

Wie graag meer wil beleven van de natuur kan zich ook aanmelden voor het uitje dat Buurthuis De Brug op 27 juni organiseert. ,,Dan gaan we naar de Botanische Tuin van het fort Hoofddijk in Utrecht", zegt De Wit. ,,Op en rondom het fort liggen de tuinen die onderdeel zijn van de Universiteit Utrecht. Er is een grote collectie planten uit de hele wereld te bewonderen. Het is een hele bijzondere plek."

Speciaal is ook de aanwezigheid van Léonie Unlandt. ,,Zij zal ons begeleiden met haar kennis over de omgeving en natuur", legt Crista de Wit uit. ,,Het wordt een rustige middag waarbij mensen veel kunnen leren over de natuur. En natuurlijk wordt het ook heel gezellig." Kosten voor deelname aan dit uitje zijn 15 euro. Mensen met een museum jaarkaart krijgen korting.

OPGEVEN Voor beide activiteiten geldt dat mensen met interesse zich kunnen melden bij Crista de Wit of Evita Hendriks. Deze gastvrouwen van het buurthuis kunnen u alles vertellen. ,,We begroeten graag mensen die het leuk vinden om deel te nemen aan onze activiteiten", zegt Crista de Wit. ,,En iedereen is welkom!" Buurthuis De Brug is te vinden aan de Sperwerkamp 38 in Driebergen. Meer informatie is te vinden op www.buurthuisdebrug.com.

advertentie
advertentie