Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Monique Jose Timmermans

Bijeenkomst spoortunnel vooral over planning en duur

lokaal Spoortunnel Maarsbergen

MAARSBERGEN Voor ondernemers en inwoners van Maarsbergen zijn deze week twee bijeenkomsten gehouden met betrekking tot de aanleg van de ondertunneling van het Maarsbergse spoor. Daarbij ging het vooral over de duur van het project.

Volgens de ideale planning is het project in 2025 klaar. ,,Maar eigenlijk zie ik genoeg beren op de weg om aan te nemen dat dit uit kan lopen", meent ProRail. Er moeten procedures doorlopen worden en werkzaamheden starten op het moment dat besluiten onherroepelijk zijn. Bovendien loopt parallel aan de voorbereidingen ook het onderzoek naar en de besluitvorming over de verplaatsing van de benzinepompen. ,,Gaat dit gebeuren, dan kost dit extra tijd."

[FASES] Dankzij de gefaseerde uitvoering wordt de hinder voor de weggebruikers tot een minimum beperkt. Een goede verkeersafwikkeling en bereikbaarheid voor ondernemers is een belangrijk uitgangspunt. In fase 1 worden de verbinding met Maarn en de rotonde aan de noordzijde aangelegd alsmede de ontsluiting van de Engweg. Daarna kan in fase 2 de ondertunneling aan de westzijde gerealiseerd worden. Al die tijd kan het verkeer over de huidige route blijven rijden. Na de aansluiting van de nieuwe weg op de bestaande N226 in fase 3 gaat het snelverkeer over de nieuwe route rijden. Tenslotte is de onderdoorgang voor het langzame verkeer en de herinrichting van de kruising bij de Dorpskerk aan de beurt.

[VERSNELLEN] Het proces versnellen is niet realistisch. Vertraging kan voorkomen worden door geen gebruik te maken van het recht om bezwaren in te dienen. Rondom verschillende onderwerpen zullen bewoners van diverse straten worden betrokken om hun wensen en visie te geven. Deze kunnen niet de gekozen variant betreffen. Dat besluit is genomen. Wel betreft het invulling van deelprojecten binnen het geheel, zoals geluidsschermen. Tot eind 2020 loopt sowieso de procedurele behandeling
en gaat er nog geen spa de grond in.
Op de website van de provincie Utrecht is meer informatie te vinden.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30