(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Robin van Lonkhuijsen

Stichting wil ex-prostituees in voormalig AZC Overberg

lokaal

OVERBERG De christelijke stichting Bridgetoconnect wil het voormalige asielzoekerscentrum in Overberg overnemen om er ex-prostituees op te vangen. Daarvoor zou het Rijksvastgoedbedrijf het terrein aan de Dwarsweg voor een symbolisch bedrag ter beschikking moeten stellen. De initiatiefnemers zeggen al een gesprek te hebben gehad met politiek leider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Ze willen hun plan nu voorleggen aan Heuvelrugwethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP).

Michiel Schaaij

Bridgetoconnect wil vrouwen die door mensenhandel in de prostitutie terecht zijn gekomen, een veilige plek bieden in het voormalige asielzoekerscentrum. Het bestuur van de stichting zegt een zorg-, woon- en werkgemeenschap voor ogen te hebben, waar ex-prostituees binnen één tot drie jaar kunnen herstellen en hun dromen weer terug kunnen vinden. ,,We bieden bewust een langdurig verblijf om door middel van een integrale aanpak het risico van terugval te voorkomen", aldus de drie initiatiefnemers.

[GENEZEN] In een brief aan wethouder Boonzaaijer zegt Bridgetoconnect ex-prostituees ,,te bieden wat nodig is om te kunnen genezen". Vervolgens zouden de vrouwen weer een zelfstandig leven in de maatschappij kunnen opbouwen. Professionele zorgmedewerkers van toekomstige opvanglocaties krijgen een salariëring die per definitie lager zal zijn dan gebruikelijke norm. De bestuursleden van Bridgetoconnect zeggen behalve reiskosten zelf geen beloning of vergoeding te ontvangen.

[SLUITING] In het Overbergse asielzoekerscentrum werden de afgelopen vier jaar vooral alleenstaande minderjarige vluchtelingen opgevangen. Maar door een daling van de asielinstroom waren er niet genoeg bewoners meer. In januari werd het AZC daarom gesloten. Het Overbergse gemeenteraadslid Tim Rooijakkers (VVD) pleitte er na de sluiting voor, dat inwoners mogen meepraten over de toekomstige invulling van het terrein. Hij wil voorkomen dat de Overbergse gemeenschap jarenlang moeten aankijken tegen een verpauperend terrein.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30