Afbeelding
Elizabeth Heijblom

'Campings nabij het Hens lijden omzetverlies'

lokaal

MAARN Maarnse ondernemers beschuldigen de gemeente van  ongewenste marktverstoring rond het Henschotermeer. Volgens de Ondernemers Sociëteit Maarn-Maarsbergen (OSMM) heeft de commerciële exploitatie van het recreatieterrein geleid tot een monopoliepositie van Vakantiecentrum De Heigraaf. De gemeente zou verlieslijdende concurrenten de helpende hand moeten bieden, schrijft de OSMM in een brief aan het Heuvelrugcollege.

Michiel Schaaij

De ondernemerskoepel is kritisch over de gang van zaken rond het Henschotermeer. Zoals bekend heeft de eigenaar van De Heigraaf met ingang van dit jaar de exploitatie overgenomen. Op die manier kan hij zijn eigen klanten gratis toegang tot de populaire zwemplas blijven bieden, terwijl inwoners en gasten van andere campings hun portemonnee moeten trekken voor 'een dagje Hens'.

[OMZETVERLIES] Strandliefhebbers uit de omgeving zijn boos en ook de concurrerende recreatiebedrijven in de buurt hebben het nakijken. Vooral dat laatste steekt de Maarnse ondernemerskoepel. Volgens de OSMM lijden kampeerterreinen in de omgeving een fors omzetverlies door de ontwikkelingen. Die hadden hun verdienmodel voor een groot deel gebaseerd op de gratis toegankelijkheid van het Henschotermeer.

[ONZORGVULDIG] In de brief aan burgemeester en wethouders schrijft het OSMM-bestuur, dat de overname van de zwemplas onzorgvuldig is verlopen. De gemeente zou geen rekening hebben gehouden met de belangen van de andere recreatie-ondernemers. Geen enkel recreatiebedrijf is voor nader overleg uitgenodigd en verzoeken om informatie zouden niet zijn beantwoord.

[SLACHTOFFER] Volgens de OSMM is de weg naar verpaupering van de recreatiebedrijven ingezet, vooral omdat die de entreetarieven voor het Henschotermeer niet kunnen doorberekenen aan hun gasten. De ondernemerskoepel vraagt het college met klem om ,,de recreatieondernemers de helpende hand te reiken, zodat zij niet het slachtoffer worden van de ontstane monopoliepositie".

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 46 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 52 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24