Afbeelding
Edith Hazelzet

Preek van leek Hans Nijhof in Michaëlkerk

4 april 2018 om 09:51 lokaal

LEERSUM Wethouder Hans Nijhof zal op zondag 15 april om 16.00 uur met een 'Preek van de leek' voorgaan in de Michaëlkerk in een speciale tweede dienst op zondagmiddag. ,,Precies een jaar geleden bij de heropening van de verbouwde Michaëlkerk, kwamen we op dit idee nadat Hans Nijhof daar op de kansel had gesproken," vertelt predikant Pieter Goedendorp.

,,Hij kwam er onlangs zelf op terug, dat hij dit graag wil doen. Hans verzorgt zelf de inhoud en ik coach hem over het verloop van onze diensten, die hij met zijn rooms-katholieke achtergrond, niet exact kent. En speechen is ook zeker iets anders dan preken, dus het is een interessant proces." Goedendorp benadrukt dat de dienst openstaat voor iedereen in Leersum: ,,Het is bedoeld voor het hele dorp. Hans Nijhof is onze dorpswethouder en het thema waarover hij zal preken, kan voor eenieder van betekenis zijn."

Omgaan met onzekerheid is het onderwerp van Nijhofs preek. ,,Dit heeft een persoonlijke lading, maar is zeker ook van toepassing op de samenleving, aangezien onzekerheden er altijd zullen zijn." Aan de hand van het bijbelverhaal 'Storm op het meer' zal de wethouder het thema verkennen. In het verhaal slaapt Jezus op de achterplecht van een schip, terwijl zijn leerlingen bang zijn om te vergaan in een storm.

De liturgie start met materiaal van Herman Finkers, waarbij de mogelijkheden van de vernieuwde kerk ten volle worden gebruikt. ,,Video, zang van soliste Jeanine Roos met haar vaste begeleider Bart Koelemaij, en muziek door organist Frank Firet verrijken de dienst." Na afloop is er gelegenheid tot napraten. 

advertentie
advertentie