Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP

Zorgzwendel aangepakt

29 maart 2018 om 14:30 lokaal

HEUVELRUG De gemeente gaat werk maken van het opsporen van frauderende zorgaanbieders. Zorgwethouder Hans Nijhof (fractie Open) wil samen met de omliggende gemeenten een Regionaal Signalerings- en Fraudebestrijdingspunt oprichten. Dat zou ondergebracht moeten worden bij de Regionale Sociale Dienst (RSD) in Zeist. Die heeft nog niet laten weten of het brood ziet in het opsporen van zorgzwendel.

Michiel Schaaij

Ook is niet duidelijk in welke mate het probleem in deze regio speelt. ,,In de praktijk zijn we nog niet gestuit op zorgfraude bij aanbieders van Wmo-voorzieningen, maar het is een landelijk beeld dat het wel gebeurt", zegt Nijhof. ,,Sommigen nemen het iets ruimer met de wet, dan we wenselijk achten. Op een bepaald moment gaat dat fraude heten."

HUISARTSEN Behalve de oprichting van een fraudebestrijdingspunt wil de zorgwethouder de kwestie ook onder de aandacht brengen bij de zorgaanbieders zelf. ,,Dames en heren: pas op, we letten erop", is zijn boodschap. Verder wordt aan huisartsen en aan medewerkers van de Sociale Dorpsteams gevraagd om signalen van fraude door te geven.

advertentie
advertentie