Politie zoekt inbrekers die geldkistje buit maakten in Leersum

lokaal

LEERSUM Twee insluipers hadden het in juli het voorzien op een huis aan Molenweg. Ze gingen het huis binnen en na tien minuten kwamen weer naar buiten met een boodschappentas met onder andere een geldkistje met bankgegevens, geld en het trouwboekje van de bewoners. De politie zoekt de nog onbekende verdachten, meldde zij in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Er zijn twee verdachten; een jongeman met een blanke tot lichtgetinte huidskleur, mogelijk van Oost-Europese afkomst in de leeftijd van 18 tot 26 jaar. hij heeft een slank postuur, is ongeveer 1,80 meter lang en heeft kort donker haar met een kaal plekje op het achterhoofd. Hij droeg een grijs T-shirten had een blauwe spijkerbroek aan.

De tweede verdachte is een vrouw met lichtgetinte huidskleur, mogelijk ook van Oost-Europese afkomst in de leeftijd van 40 tot 50 jaar. Zij heeft een gezet postuur en is 1,60 tot 1,65 meter lang en heeft donker/zwart haar dat ze droeg in een staart. Ze droeg een lichtgrijs joggingpak met twee donkere strepen over de zijkant.

Alle tips zijn welkom via de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of het digitale tipformulier. Anoniem melden kan via tel. 0800-7000. 

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45