Michiel Keizer, Gabriele Straub (staand), Marieke Knijff en Herbert Schaapveld runnen het In Between Café
Michiel Keizer, Gabriele Straub (staand), Marieke Knijff en Herbert Schaapveld runnen het In Between Café Monique José Timmermans

In Between Café UH druk bezocht

lokaal

HEUVELRUG Energie en inspiratie, een wisselend netwerk en vooral zelfvertrouwen. Dat is waar het In Between Café werkzoekenden – naar een dienstverband of opdrachten voor zelfstandigen – mee verder helpt. ,,Weer rechtop gaan staan na verlies van je baan of (ZZP-)werk is zo belangrijk om weer aan de slag te komen", beamen de huidige bestuursleden van het Heuvelrugse Café, dat als motto heeft 'Toegankelijk, verbindend en motiverend'.

Monique José Timmermans

Elke tweede maandag van de maand is er van 09.00 – 12.00 uur een bijeenkomst op Landgoed De Horst in Driebergen, die bezocht wordt door zo'n 30-40 werkzoekenden vooral in de leeftijd 45-55 jaar. Michiel Keizer uit Maarn is al vanaf de oprichting betrokken. ,,Een jaar geleden was onze eerste bijeenkomst en sindsdien heb ik vele gezichten zien komen en gelukkig ook zien gaan. Deze mensen hebben weer een baan gevonden. Dit betekent dat de groep niet vast is en dat daarmee elke keer ook weer nieuwe netwerken binnenkomen."

De huidige 'caféhouders' zorgen voor interessante workshops tijdens deze maandagochtenden. Herbert Schaapveld: ,,Dat zorgt er mede voor dat je actief blijft, ook zonder baan. Voor mezelf hoef ik geen zaaltjes of sprekers te regelen. Voor het In Between Café wel. Ook ga je zelf wel eens voor de groep staan, die ervaring pak je ook mee."

[PRAKTISCH] Workshops gaan over heel praktische onderwerpen zoals: wat zet je op LinkedIn, maak een visitekaartje of houd je CV een keer tegen het licht. Maar ook workshops die meer op de mentale kant van het baanverlies gericht zijn. ,,Je verliest niet alleen werk en daarmee de invulling van je dag, maar ook aanzien en sociale contacten. Het mooie is dat je mensen ziet veranderen door het voeren van gesprekken. En juist die gewijzigde houding, meer zelfvertrouwen, straal je ook uit bij potentiële werk- of opdrachtgevers." Marieke Knijff: ,,Er is een podium om te oefenen, een groot netwerk, gezelligheid en het gevoel ergens bij te horen, deel te zijn van de maatschappij."

,,Er wordt je ook een spiegel voorgehouden", weet Gabriele Straub, ,,Je stapt uit je eigen kringetje." Het In Between Café wordt gerund door vrijwilligers en ook de workshops worden op vrijwillige basis gegeven. ,,Daarvoor hebben we ook contacten met andere IBC's in de regio. Mensen kunnen daar ook een kijkje nemen. Ze zijn bewust op verschillende dagen van de week."

Het eerstvolgende In Between Café is maandag 9 april. Op het programma staat dan de workshop 'hoe maak je een videopitch'. Dit is de derde uit een serie. Communiceren en presenteren zijn al achter de rug en er volgt nog een workshop over de pakketten waarmee je een videofilmpje kunt monteren. De tweede workshop op 9 april gaat over 'vitaliteit', een meer op mentaal welzijn gericht onderwerp. Plannen hebben de huidige bestuursleden nog genoeg. ,,We willen meer lijnen uitzetten met werkgevers, hoewel we zeker geen banenmarkt zijn. De vraag aan hen is om hun ervaringen te delen met de groep: waar kijken ze naar bij binnenkomende sollicitatiebrieven, wat zijn plussen en minnen tijdens een sollicitatiegesprek. Meer weten over 'de andere kant van de tafel' vergroot je eigen kansen."

[INFORMATIE] Deelnemen aan het In Between Café kan zonder aanmelding. Er is alleen een bijdrage voor koffie/thee verschuldigd. Info: inbetweencafe.nl of mail michiel@inbetweencafe.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30