Circus op de Heuvelrug tijdens Koningsdag 2018.
Circus op de Heuvelrug tijdens Koningsdag 2018. Corina Blommendaal

Hele dag feest op Koningsdag in Doorn

22 maart 2018 om 15:09 lokaal

DOORN Over een paar weken staat het terrein rondom Huis Doorn weer helemaal in het teken van Koningsdag. De programmaboekjes worden binnenkort gedrukt en worden begin april verspreid. Ook gaat de inschrijving voor de vrijmarkt binnenkort van start. Elk jaar zijn er tientallen kinderen die hun spulletjes verkopen, vaak vergezeld door hun ouders.

Corina Blommendaal

Dit jaar ziet het programma er anders uit dan vorig jaar en is het uitgebreid qua tijd én activiteiten. ,,We hebben de optocht met versierde fietsen en bolderkarren voor de kleintjes in ere hersteld, alleen nu op het terrein van Huis Doorn", vertelt voorzitter van de Oranjevereniging Frans van de Craats. ,,Deze optocht is meteen na de opening met de aubade door de Harmonie om 10.00 uur. Daarna begint de vrijmarkt om 10.30 uur. Zo duurt het feest langer dan anders en valt er geen gat meer tussen het ochtend- en middagprogramma." Alle scholen krijgen een brief waarin ze uitgenodigd worden om hun leerlingen mee te laten doen aan de optocht. Sommige scholen kiezen ervoor om de fietsen al op school te versieren, andere kinderen doen het thuis.

CIRCUS OP DE HEUVELRUG Een groot spektakel en helemaal nieuw dit jaar is dat op het grasveld voor Huis Doorn een grote circustent staat, waarin allerlei circusoptredens te bewonderen zijn. Zoals acrobatiek, goochelen en allerlei andere dingen. Daarnaast worden er pistes gemaakt om de tent heen, waar allerlei workshops gevolgd kunnen worden, zoals leren hoe je speelt met een diabolo, jongleren en koorddansen. Leuk voor jong en oud, om te kijken én zelf leren en te oefenen.

De Vuilnismannen geven twee optredens van drie kwartier in de middag. ,,Deze muzikanten werken met percussie in de vorm van kliko's, oude potten en pannen en betrekken hun publiek daar heel leuk bij'', vertelt Van de Craats. ,,Verder zijn er veel verenigingen bij betrokken die iets doen, zoals de Harmonie, scouting, korfbal, marathon, boogschutters en regelt de brandweervereniging weer de bar op het middenveld. Wat ik superleuk vind is dat dit jaar ook DEV erbij is en een voetbalcircuit houdt." Ook de vogelshow is er dit jaar weer, die altijd veel belangstellenden trekt. En natuurlijk is er zoals altijd volop ruimte voor het nuttigen hapjes, drankjes en de gezelligheid rondom de Oranjerie.

INSCHRIJVEN Op donderdag 12 april van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 14 april van 10.00 tot 12.00 uur kunnen ouders en kinderen zich inschrijven in De Koningshof, tegenover het Cultuurhuis, voor een plekje op de vrijmarkt. De kosten zijn 7,50 euro per plek en als je lid wordt van de Oranjevereniging is het gratis. ,,Het lidmaatschap van de Oranjevereniging kost jaarlijks maar 15 euro'', zegt Van de Craats. Lid worden kan ter plekke, tijdens het inschrijven. Ook tijdens Koningsdag is het mogelijk lid te worden en is zowel contante- als pinbetaling mogelijk.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie