,,Met 100 deelnemers die kinderkleding en speelgoed hebben is het een grote beurs.
,,Met 100 deelnemers die kinderkleding en speelgoed hebben is het een grote beurs." Monique José Timmermans

Beurs voor kinderkleding in de Twee Marken

16 maart 2018 om 16:45 lokaal

MAARN ,,Het is een goed georganiseerde kinderkledingbeurs, dat merken we aan de omzet. We trekken ook publiek uit de regio, lang niet alle bezoekers komen uit Maarn", vertellen de dames die de kar voor de organisatie nu trekken. Vanwege de enorme groei en de wens om in de toekomst ook pin-betalingen te kunnen accepteren (let op dit kan vanaf de najaarsbeurs) is een stichting opgericht.

Monique José Timmermans

Daarmee wordt de organisatie rondom de beurs verder geformaliseerd en dat is voor de toekomst beter. ,,Met 100 deelnemers die kinderkleding en speelgoed inbrengen, is het een grote beurs. Om alles uit te stallen gebruiken we twee-derde van de sporthal in de Twee Marken. Op zaterdag 17 maart van 09.00 tot 11.00 uur gaan de deuren open voor de voorjaarsbeurs. De ervaring leert dat voor 09.00 uur de rij al buiten staat."

GEOPEND Voor die twee uur dat de beurs geopend is, zijn zeker 50 vrijwilligers in wisseldiensten twee dagen in touw. ,,Dat maakt het tot een geweldig dorpsevenement. Sommige mensen kennen elkaar eigenlijk alleen van de beurs en kijken er naar uit elkaar weer te spreken." Alle kleding die door de deelnemers in dozen wordt aangeleverd, wordt op maat gesorteerd en gepresenteerd in de sporthal. Na afloop wordt van de deelnemers die hun resterende kleding terug willen alles weer verzameld in de doos. Bovendien krijgen alle verkopers 75% van de opbrengst. Een hele administratie dus."

De andere 25% is voor de betaling van kosten en een goed doel. Dit doel moet bijdragen aan de kinderen van Maarn en Maarsbergen. Dit jaar gaat een bijdrage naar de Voorleesexpress, die in samenwerking met de bibliotheek in de Utrechtse Heuvelrug wordt opgestart. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Kleinere bedragen gaan ook naar het Mama Café en het Wildgroeifestival dat 7 april in Maarn plaatsvindt. De organisatie van de twee beurzen per jaar is een geoliede machine waar nu het stichtingsbestuur de verantwoordelijkheid voor draagt.

Hester Wiersma, Manon van Arendsbergen en Daphne Albers zijn respectievelijk voorzitter, secretaris en penningmeester. Esther Rietveld en Esmée de Jong tekenen deze keer voor de organisatie. Daarnaast is de controle en kwalitatieve continuïteit gewaarborgd in de Raad van Advies waar drie mensen zitting in nemen die hun sporen bij de organisatie verdiend hebben. EMS notarissen heeft de dames met raad en daad terzijde gestaan bij de oprichting van de stichting.

DUIDELIJK De kinderkledingbeurs is dus duidelijk uit de kinderschoenen gegroeid. ,,Als je bedenkt wat er nu voor organisatie staat en aan omzet gerealiseerd wordt, kun je je bijna niet meer voorstellen hoe we 25 jaar geleden begonnen. Gewoon in de huiskamer met een heel klein groepje." Nu is zelfs entertainment voor de kinderen georganiseerd. Terwijl de ouders shoppen, iedereen krijgt hiervoor een zo'n grote Ikea-tas bij de entree, kunnen de kinderen zich vermaken op het springkussen of bij de schminktafel.

Kijk voor alle informatie op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie