Integratiewerk geeft zonnebloem aan docent Angela
Integratiewerk geeft zonnebloem aan docent Angela Integratiewerk

Integratiewerk zet taaldocenten in het zonnetje in de week van Lezen en Schrijven

lokaal Deel je nieuws

Op 8 september is het de Internationale Dag van Lezen en Schrijven. Genoeg reden om er een vrolijke week van te maken in de Taalscholen van Integratiewerk in Amersfoort, Zeist en Doorn. Alle 30 docenten kregen een vrolijke zonnebloem om ze ‘in het zonnetje’ te zetten. Momenteel zijn er bij Integratiewerk 337 inburgeraars die 3 of 4 keer per week les krijgen in de Nederlandse taal.

We zijn blij met het grote enthousiasme van de docenten voor hun vak en hun enorme inzet en creativiteit om inburgeraars de Nederlandse taal te leren. In de afgelopen periode was dit een extra grote uitdaging vanwege Corona. Na de lockdown hebben docenten zich razendsnel het online lesgeven aangeleerd. Zelfs aan analfabete cursisten werd via Whatsapp in kleine groepjes op afstand lesgegeven. Gelukkig konden we voor de zomer ook al weer halve groepen in de klaslokalen ontvangen. In de zomervakantie zijn de leslokalen vergroot, waardoor er nu weer 12 cursisten tegelijk les krijgen. Uiteraard gebeurt dit met inachtneming van alle Corona-preventiemaatregelen.

Inburgeraars en docenten zijn blij dat er weer volle lesgroepen zijn in de Taalscholen. Ze hebben daarom besproken in de lessen welke woorden de cursisten het vrolijkst en grappigst vinden in het Nederlands. Dat zijn er te veel om op te noemen, maar een paar woorden sprongen eruit. Bij vrolijke woorden denken veel inburgeraars aan: gefeliciteerd, gelukkig, lief en Koningsdag. Grappige woorden zijn: kiekeboe, groetjes, achtentachtig en verstoppertje.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45