Integratiewerk geeft zonnebloem aan docent Angela
Integratiewerk geeft zonnebloem aan docent Angela Integratiewerk

Integratiewerk zet taaldocenten in het zonnetje in de week van Lezen en Schrijven

lokaal Deel je nieuws

Op 8 september is het de Internationale Dag van Lezen en Schrijven. Genoeg reden om er een vrolijke week van te maken in de Taalscholen van Integratiewerk in Amersfoort, Zeist en Doorn. Alle 30 docenten kregen een vrolijke zonnebloem om ze ‘in het zonnetje’ te zetten. Momenteel zijn er bij Integratiewerk 337 inburgeraars die 3 of 4 keer per week les krijgen in de Nederlandse taal.

We zijn blij met het grote enthousiasme van de docenten voor hun vak en hun enorme inzet en creativiteit om inburgeraars de Nederlandse taal te leren. In de afgelopen periode was dit een extra grote uitdaging vanwege Corona. Na de lockdown hebben docenten zich razendsnel het online lesgeven aangeleerd. Zelfs aan analfabete cursisten werd via Whatsapp in kleine groepjes op afstand lesgegeven. Gelukkig konden we voor de zomer ook al weer halve groepen in de klaslokalen ontvangen. In de zomervakantie zijn de leslokalen vergroot, waardoor er nu weer 12 cursisten tegelijk les krijgen. Uiteraard gebeurt dit met inachtneming van alle Corona-preventiemaatregelen.

Inburgeraars en docenten zijn blij dat er weer volle lesgroepen zijn in de Taalscholen. Ze hebben daarom besproken in de lessen welke woorden de cursisten het vrolijkst en grappigst vinden in het Nederlands. Dat zijn er te veel om op te noemen, maar een paar woorden sprongen eruit. Bij vrolijke woorden denken veel inburgeraars aan: gefeliciteerd, gelukkig, lief en Koningsdag. Grappige woorden zijn: kiekeboe, groetjes, achtentachtig en verstoppertje.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47