Afbeelding
Edith Hazelzet

'Dobbe en de draak' voor het vergeten kind

lokaal

LEERSUM Leerlingen van azc-school De Hoogstraat, CBS De Hoeksteen en CBS De Schakel bezochten woensdagochtend in SCC De Binder de voorstelling 'Dobbe en de Draak', waarin het gelijknamige prentenboek door theater, zang en muziek tot leven werd gewekt. Muzikaal multitalent en tevens auteur van het boek, Lennaert Roos uit Den Haag, speelde een thuiswedstrijd in zijn geboortedorp Leersum, begeleid door de Drakenband.

,,Al drie jaar speel ik deze voorstelling door het hele land voor Stichting Het Vergeten Kind, want het is voor veel kinderen helaas niet zo gewoon om in harmonie op te groeien. Door kinderen uit het azc samen te brengen met andere kinderen hoop ik een verbinding tussen hen te leggen. Het zou mooi zijn als ze hierna eens met elkaar zouden spelen," zegt Lennaert Roos. De stichting zet zich o.a. in voor kinderen die vanwege een onveilige of instabiele thuissituatie wonen in opvangcentra, en die op jonge leeftijd al veel hebben meegemaakt. Door hen hulp en inspiratie te bieden hoopt 'Het vergeten kind' bij te dragen aan een beter toekomstperspectief.

SPROOKJES BESTAAN Ruim 200 kinderen uit Leersum genoten van het interactieve muziektheaterstuk, dat gaat over een Draakje dat duizenden boeken steelt in de hoop dat er eentje tussen zit waaruit hij kan leren lezen. ,,Maar lezen kun je niet uit boeken leren. Je kunt het alleen ván iemand leren. Wat te doen als je groot, groen en afschrikwekkend bent en iedereen voor je vlucht?'' Lennaert Roos nam de kinderen mee op een muzikale reis vol humor, waarbij ze steeds weer even zelf mee mochten praten, dansen en zingen. Op virtuoze wijze wisselde hij voortdurend van rol en stem: van draak, prinses, kauwtje tot koning Willem met een plat Haags accent. Natuurlijk kwam het goed: 'En ze lazen nog lang en gelukkig'. Roos besloot de voorstelling met een wens voor alle aanwezige kinderen: ,,Ik hoop dat jullie worden wat je wilt, want sprookjes bestaan. Je hoeft er alleen maar in te geloven."

Afbeelding
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 23 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00