Afbeelding
Lex van Lieshout / ANP

Formateur moet sport 'toekomstbestendig' maken

17 juli 2019 om 15:39 lokaal

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug werkt aan een lokaal sportakkoord. Dit is een lokale uitwerking van het Nationaal Sportakkoord dat het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, sportkoepel NOC-NSF en de Vereniging Nederlandse Gemeenten gezamenlijk opstelden. Zij willen hiermee zorgen dat de sport 'toekomstbestendig' is. 

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft subsidie gekregen voor het aanstellen van een sportformateur. De sportformateur stelt in samenwerking met betrokken partijen uit de sport, jeugd en onderwijs, sociaal domein, gemeente en bedrijfsleven een sportakkoord op. In samenwerking met Heuvelrug Sport Initiatief heeft de gemeente Henk Hack aangesteld als sportformateur. Hij gaat werken aan een sportakkoord voor Utrechtse Heuvelrug. Dit sportakkoord moet gedragen worden
door alle partijen en richting geven voor de toekomst. De verwachting is dat het concept-akkoord in oktober gereed is. Na toetsing bij de betrokken partijen wordt het sportakkoord definitief gemaakt. 

Ook voor de uitvoering van dit lokale akkoord stelt het ministerie een subsidie beschikbaar. Zodra het sportakkoord is opgesteld, kan de gemeente hiervoor een aanvraag indienen. Wethouder Chantal Broekhuis ,,Sport is een belangrijke manier om gezond te blijven, te ontmoeten en te leren. Het sportakkoord is een mooi instrument dat ervoor kan zorgen dat we slim gaan samenwerken om te zorgen dat onze sport die rol ook in de toekomst kan blijven vervullen."

advertentie
advertentie