Afbeelding
Stichting Keiroze

Utrechtse Heuvelrug organiseert regenboogbijeenkomst

19 juli 2019 om 07:34 lokaal

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt samen met COC Midden-Nederland een regenboogbijeenkomst op woensdag 25 september. Van 19.30 tot 22.00 uur zijn lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse (LHBTI) personen en andere geïnteresseerden van harte welkom in het gemeentehuis in Doorn. Tijdens deze avond kunnen ervaringen worden gedeeld en kan worden gesproken over welke acties nodig zijn om de acceptatie van LHBTI's te bevorderen.

Tijdens deze avond wil de gemeente het gesprek aangaan en kijken wat de gemeente voor de LHBTI inwoners kan betekenen. COC Midden-Nederland voorzitter Simon Timmerman leidt de avond. De bijeenkomst in het gemeentehuis (Kerkplein 2, Doorn) is laagdrempelig. Er is ruimte om ervaringen en ideeën te delen en waar het kan deze gezamenlijk uit te werken. Ook vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen die in hun werk of activiteiten iets kunnen betekenen voor LHBTI's zijn van harte welkom.

Wethouder Hans Waaldijk ,,We zijn op zoek naar ideeën hoe we in onze gemeente de zichtbaarheid kunnen vergroten van LHBTI inwoners en hoe we bijvoorbeeld kunnen werken aan preventie van psychische problemen bij LHBTI bij jongeren en eenzaamheid bij LHBTI ouderen. Daarom nodig ik onze inwoners van harte uit om deze regenboogbijeenkomst bij te wonen."

Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland is ook blij met de avond ,,Ik ben heel blij dat ook in Utrechtse Heuvelrug een vervolgstap wordt gezet na het raadsprogramma. Het is heel belangrijk dat ook de inwoners zelf de mogelijkheid krijgen om mee te denken en ervaringen te delen".

Voor meer informatie en aanmelden: tel. 0343-565600 of via joyce.vanderklauw@heuvelrug.nl. Aanmelden is niet verplicht.

advertentie
advertentie