Afbeelding
Lex van Lieshout ANP

Bouwbedrijf stort deel van claim gemeente terug

9 juli 2019 om 14:49 lokaal

LEERSUM Een Apeldoornse projectontwikkelaar stort binnenkort 75 duizend euro op de gemeentelijke bankrekening. Bouwbedrijf Ter Steege is dat met het Heuvelrugcollege overeengekomen. In ruil daarvoor heeft de gemeente beloofd om geen hoger beroep in te stellen, tegen een gerechtelijke uitspraak over bouwlocatie De Kolk, tegenover Sport- en Cultuurcentrum De Binder.

Michiel Schaaij 

Volgens het vonnis moest Utrechtse Heuvelrug een schadevergoeding van 330 duizend euro plus rente en proceskosten aan Ter Stege betalen, omdat het college onderhandelingen over De Kolk ten onrechte had afgebroken. Als gevolg van die uitspraak tikte de gemeente in totaal 375 duizend euro af en zette het bouwterrein weer in de etalage. Volgens wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is de kwestie nu juridisch afgedaan.

POLITIEKE AGENDA De ontwikkelingen rond De Kolk werden deze week door Ron van der Laan op de politieke agenda gezet. De VVD-er ergert zich eraan, dat de gemeenteraad al een hele tijd geleden heeft ingestemd met de woningbouw op het perceel, maar dat er tot op de dag van vandaag niets zichtbaars gebeurt. Maar volgens Boonzaaijer wordt op de gemeenteburelen gewerkt aan het ontwerp van het bestemmingsplan.

OMWONENDEN Boonzaaijer wil echter eerst aan tafel met omwonenden, om te praten over het aantal woningen, dat op het terrein gebouwd gaat worden. Verdere details over het bouwplan gaf de wethouder maandagavond in de raadscommissie nog niet prijs. In een eerdere fase werd gesproken over twaalf woningen in het  sociale en middensegment en de vrije sector. Daarbij zou de verdeelsleutel 35-35-30 worden gehanteerd.

PRIORITEIT Uit een raadsinformatiebrief over het totale woningbouwprogramma voor Utrechtse Heuvelrug blijkt dat de ontwikkeling van De Kolk prioriteit van het college krijgt. In tegenstelling tot enkele andere bouwlocaties zijn op de hoek van de Hoflaan en de Dreef geen maatregelen nodig om de natuur te beschermen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie