Afbeelding
Paul Nolens/BDU

Afhaken De Ladder heeft geen financiële gevolgen voor mfa

lokaal

MAARN Als de oecumenische basisschool De Ladder niet meedoet met de realisatie van een multifunctionele accommodatie (mfa) aan het Trompplein, dan heeft dat nauwelijks consequenties voor de financiële haalbaarheid van dat project. Dat verklaart wethouder Chantal Broekhuis, in antwoord op vragen van deze krant. 

Michiel Schaaij

Vorige maand stuurde het bestuur van De Ladder een brief aan de gemeenteraad, waarin korte metten werd gemaakt met de huidige opzet van het plan. De school vreest in de nieuwe accommodatie veel minder vierkante meters te krijgen, dan ze nu ter beschikking heeft. Bovendien is het schoolbestuur bang, dat er van eerder voorgespiegelde voordelen van gezamenlijke nieuwbouw weinig terecht komt. 

VERRIJKEN Broekhuis zegt te hopen dat de school aan de Breeschotenlaan zich, net als basisschool WereldKidz Meent, toch zal aansluiten. Volgens de wethouder zou dat ,,een verrijking van de multifunctionele accommodatie" zijn. Maar dat verrijken moet volgens haar niet letterlijk worden opgevat. Ook zonder De Ladder zou een nieuw dorpshuis met school en kinderopvang financieel mogelijk zijn.

REKENINGEN  Intussen nadert het uur u voor het voortbestaan van het huidige dorpshuis De Twee Marken. De stichting die eigenaar is, kan aan het eind van de zomer de openstaande rekeningen niet meer betalen. Voorzitter Lex Halsema gaf eerder al aan de Heuvelrugpolitiek te verstaan, dat zonder hulp van de gemeente de deur van het dorpshuis na de zomervakantie dicht blijft. Broekhuis bevestigt dat ze daarover op dit moment in gesprek is met De Twee Marken. 

NUL EURO Hoe die gesprekken verlopen, wil ze niet zeggen. Het is nog onduidelijk of de gemeente de grond en gebouwen aan het Trompplein daadwerkelijk voor nul euro overneemt. In april schreef het college aan de gemeenteraad dat de De Twee Marken onder voorwaarden bereid was, de grond en de gebouwen om-niet aan de gemeente over te dragen. Nu klinkt Broekhuis minder stellig: ,,Het ligt er maar aan op welke manier je de waarde van de grond bekijkt." 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 10 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04