Afbeelding
Archief BDUmedia

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

27 juni 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

28 juni 2019

Driebergen-Rijsenburg

Inspiratiewandeling Heidestein
13:00 Heidestein 1
De Angst, Dwang en Fobie stichting houdt weer wandeling. De wandelingen zijn bedoeld om even een moment van rust te creëren en meer bewustzijn te krijgen. Ook is het een leuke kans om nieuwe mensen te ontmoeten. We wandelen in een rustig tempo. Soms in stilte om echt tijd en aandacht te hebben voor alles om ons heen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen te delen. De route is 3-5 kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur. Het minimum aantal deelnemers is vier. Meedoen aan de wandeling, inclusief een kopje koffie of thee, is gratis. In verband met het bijhouden van het aantal deelnemers en de hoeveelheid koffie, is aanmelden wel noodzakelijk. Mail naar lotgenoten@adfstichting.nl of bel naar 0343-521031.

Repair Café
13:00 Oranjelaan 73
Repaircafé bij De Inloop Driebergen van 13.00-15.30 uur. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, meubels, computers… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad. Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien.

Doorn

Symposium 100 jaar Verdrag van Versailles
14:00 Kerkplein 1
Museum Huis Doorn, Plaats van herinnering voor de Eerste Wereldoorlog in Nederland, houdt van 14.00-17.00 uur een symposium over het Verdrag van Versailles. Het is die dag exact honderd jaar geleden dat het verdrag is ondertekend. Het Verdrag van Versailles is een verdrag tussen Duitsland en de landen die in de Eerste Wereldoorlog tegenover keizerrijk Duitsland, de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije en het Ottomaanse Rijk (de Centralen) staan. Door het sluiten van dit Verdrag wordt de Eerste Wereldoorlog formeel beëindigd. Het verdrag heeft verstrekkende gevolgen, die doorwerken tot op de dag van vandaag. Meer informatie: www.huisdoorn.nl

Leersum

Lezing Explosieven Opruimingsdienst
19:00 Hoflaan 31
De EOD vertelt over hun werk en wat u (niet) moet doen als u munitie of explosieven vindt die tijdens de oorlog zijn achtergebleven. Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig. Aanvang 19.00 uur. Locatie: Tijdlijn van Leersum (in de bibliotheek, Hoflaan 29-31 in Leersum). Meer info: tijdlijn.leersum@gmail.com.

29 juni 2019

Maarn

Clap your Hens 2019
17:00 Heygraeff 2
Vanaf 29 juni is er iedere zaterdag tussen 17.00 en 19.00 uur een nieuw seizoen Clap your Hens terrasconcerten bij het Oude Strandhuis/Henschotermeer. Zaterdag 29 juni treedt pianoman Daniel Roos op met repertoire van oa Billy Joel, Elton John, Jason Mraz en eigen muziek.

30 juni 2019

Amerongen

Exclusief recital pianiste Baczewska in Ka
11:00 Drostestraat 20
Concertpianiste Magdalena Baczewska treedt op in Kasteel Amerongen. Tijdens een ontspannen koffieconcert speelt zij haar persoonlijke favorieten Bach, Chopin en Ravel op de historische Érard-vleugel op de Galerij van het prachtige kasteel. De Poolse pianiste Magdalena Stern-Baczewska (1980), heeft een veelzijdige carrière als pianist, klavecinist, pedagoog, musicoloog en artistiek directeur. Als concertpianiste trad ze op in grote zalen als Carnegie Hall en met toporkesten zoals de San Francisco Symphony en de China National Symphony. Ook gaf ze concerten met de wereldberoemde Amerikaanse violist Joshua Bell.

Het Utrechts Harp Trio op Zuylestein.....
15:00 De Hof 16
Unieke samenwerking tussen de Vrienden van de Andrieskerk met landgoed Zuylestein. Zondagmiddag 30 juni,aanvang 15.00 uur, in de fraaie, authentieke binnentuin een prachtig concert van het Utrechts Harp Trio met muziek uit verschillende windrichtingen, van Debussy, naar Glinka, naar Ibert en Piazzolla. Met na afloop een glaasje wijn/fris en voor de rest van het seizoen gratis toegang tot de bijzondere moestuin van het landgoed. Toegang: 17,50/8,00 euro jeugd. Reserveren kan via www.andrieskerk.nl; in Amerongen bij firma Kleton en drogisterij Koenhoek. Ter plaatse voor aanvang van het concert kan ook, maar het aantal plaatsen is niet onbeperkt.

Driebergen-Rijsenburg

Tuinrondleiding Buitenplaats Broekbergen
14:00 Kloosterlaantje 1
Buitenplaats Broekbergen heeft de afgelopen eeuwen een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Driebergen. Na een lange periode als lusthof en buitenplaats is Broekbergen van 1875 tot 1996 in gebruik geweest als slotklooster. Achter de hoge tuinmuren bevindt zich nog altijd een klein paradijs. Na afloop kunnen belangstellenden zich laten informeren over de toekomstplannen voor de buitenplaats en is de kapel geopend. Aanmelden voor de rondleiding via info@broekbergen.nl .Adres: Kloosterlaantje 1, Driebergen. Aanvang 14:00 uur. Toegang gratis.

1 juli 2019

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

2 juli 2019

Driebergen-Rijsenburg

Wereldmarkt
14:00 Jagerspad 4
Wereldmarkt op 2 juli om 14.00 uur bij de Valkenheuvel Op donderdag 6 juni is de aftrap gedaan voor een internationaal project op de Valkenheuvel. Dit jaar is het thema de Wereldmarkt. Iedere groep heeft één of meerdere landen uitgekozen. De bedoeling is dat de kinderen van alles leren over het betreffende land. Ze gaan van alles uitzoeken over onder andere de geschiedenis, de cultuur, de landschappen, het klimaat, het eten en de natuur van de verschillende landen. Ook wordt er volop geknutseld. De kleuters hebben het land Nederland gekozen. Zij hebben bijvoorbeeld molens gemaakt en Delfts blauwe tegels geschilderd. Het project wordt afgesloten op dinsdag 2 juli om 14.00 uur met een Wereldmarkt. Iedereen is van harte welkom deze markt te bezoeken. Om 14.00 uur wordt de markt geopend met een spectaculaire uitvoering. Daarna kunnen bezoekers verschillende standjes bezoeken met pronkstukken van de kinderen en verschillende hapjes. 

3 juli 2019

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13.00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk tweegangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan in verband met inkopen en de voorbereiding tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

4 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

IVN Zomeravond stilte-wandeling
19:00 Maarsbergseweg 1
IVN organiseert deze zomer drie stiltewandelingen in de Kaapse Bossen in Doorn. Onder begeleiding van natuurgidsen ervaren deelnemers hoe het is om in stilte te lopen en met alle zintuigen de schoonheid van de natuur op te nemen. De stilte-wandeling is ongeveer 5 kilometer met onderweg een aantal korte oefeningen om de zintuigen te prikkelen. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Welkom voor alle avonden of 1 of 2 avonden. Data: donderdag 4 juli, 1 augustus en 5 september. Tijd: 19.00 - 20.30 uur. Kosten: 3 euro per avond (IVN Leden gratis) - s.v.p. gepast geld meenemen Start: Parkeerplaats van de Groene Entree Kaapse Bossen tussen Doorn en Leersum (Navigatie adres: Maarsbergse weg 5, Doorn) Vragen? Stuur een email naar annehelwegen@permac.nl

8 juli 2019

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

10 juli 2019

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13.00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan in verband met inkopen en de voorbereiding tot de dinsdag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur, anders dienen de kosten voor de maaltijd betaald te worden.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

11 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie