Afbeelding
Politie.nl

Grote storing; alternatief noodnummer beschikbaar

24 juni 2019 om 17:27 lokaal

HEUVELRUG (ANP) Het alarmnummer 112 is in grote delen van het land niet bereikbaar. Dat geldt ook voor het nummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende gevallen. Vanwege de telefoonstoring heeft de politie een alternatief telefoonnummer ingesteld voor mensen die met 112 willen bellen. Het alarmnummer is bereikbaar via 088-6628240. Wie het nummer voor niet-spoedeisende gevallen nodig heeft, 0900-8844, kan voorlopig bellen met 088-9659630. De politie is ook bereikbaar via Whatsapp op tel. 06-10000011 en via twitter @politie . Aan het begin van de avond is via NL-Alert een melding verzonden met het advies om bij een spoedmelding naar de dichtstbijzijnde brandweerkazerne of politiebureau te gaan.

Veiligheidsregio's in het land sturen extra agenten en ambulances de straat op vanwege de landelijke storing van het noodnummer 112. ,,Momenteel zijn alle agenten in dienst de wijk in gestuurd", meldt de nationale politie. De Landelijke Eenheid zegt: ,,Alles wat we aan blauw hebben, sturen we naar buiten, de straat op, zodat ze zichtbaar zijn en aangesproken kunnen worden. We hebben weleens een gedeeltelijke 112-storing gehad, maar dit is veel meer."

,,Ambulances en politie gaan zichtbaar op straat rijden. Houd hen aan bij spoedvragen", aldus de Veiligheidsregio. Wie in nood is, kan ook naar een politiebureau of brandweerkazerne in de buurt gaan. De kazernes worden daarvoor bemand. In levensbedreigende situaties kunnen mensen zelf ook naar de EHBO-afdeling van een ziekenhuis gaan ,,als dat lukt". 

Provider KPN laat ook weten dat er een grote storing is. Het is niet duidelijk wat daar precies de oorzaak van is. Meerdere gemeenten zijn uit de lucht, evenals het landelijke storingsnummer voor gas en elektriciteit. In geval van nood of bij een onveilige situatie op een snelweg kunnen mensen bellen met Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002, laat de politie weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie