Als Dalto niet snel een voorzitter en secretaris heeft, wordt deze selectie opgedoekt.
Als Dalto niet snel een voorzitter en secretaris heeft, wordt deze selectie opgedoekt. Dalto

Sportvereniging zoekt bestuur

lokaal

DRIEBERGEN Als de succesvolle sportvereniging Dalto niet binnen afzienbare tijd twee bestuursleden heeft gevonden, is het afgelopen met de club. De vereniging waar aan turnen, bodyshape en volleybal wordt gedaan, trekt aan de bel.

Danny van der Linden

,,GV Dalto is een kleine, maar zeer gezonde en goede vereniging met ongeveer honderd tot honderdvijftig leden", vertelt Suzan de Ridder (52). Als trainster van de turngroep is de inwoonster van Utrecht al 33 jaar actief voor de club. ,,Qua volleybal hebben we alleen een senioren herenteam. Onze turntak is het grootst. Van oudsher is Dalto een christelijke gym- en turnvereniging." De lessen worden gegeven op twee locaties in Driebergen: de gymzalen van de Akkerweg en Weidestraat worden met plezier gebruikt. ,,Dalto is de enige turnvereniging in Driebergen op dit moment", weet De Ridder.

Momenteel zit Dalto in de problemen. Het gebrek aan bestuursleden speelt de club parten. ,,We hebben nu nog twee mensen in het dagelijks bestuur waar er eigenlijk drie nodig zijn", zegt De Ridder. ,,Er zijn wel gegadigden, maar die willen geen voorzitter of secretaris zijn. Dus we zoeken op korte termijn twee mensen die invulling kunnen geven aan het dagelijks bestuur." Als dit niet lukt, zal de vereniging nog voor de schoolvakantie moeten worden opgeheven. ,,Dat mag niet gebeuren", meent De Ridder die in actie is gekomen om bestuursleden te vinden.

SECRETARIS EN VOORZITTER Leden en ouders van jeugdleden zijn benaderd. ,,Maar niemand bleek te kunnen of willen helpen", zegt Suzan de Ridder. ,,Je merkt dat de betrokkenheid minder groot is dan vroeger. Er zijn jeugdleden die ik al drie jaar train, maar waarvan ik de ouders nog nooit gezien heb. Zij worden door mensen van de buitenschoolse opvang naar onze lessen gebracht. Dan is het ook lastig om deze ouders persoonlijk te vragen om een vrijwilligerstaak op zich te nemen. Toch denk ik: als je kind met zo veel plezier sport, dan wil je toch dat dat zo kan blijven?"

Een dagelijks bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. ,,We hebben een goede penningmeester", zegt De Ridder. ,,Maar we zoeken dus een voorzitter en een secretaris." De ideale kandidaten zijn voor langere tijd beschikbaar om de taken op zich te nemen. ,,Anders zitten we volgend jaar met hetzelfde probleem", weet de trainster die zelf niet in het bestuur mag vanwege haar huidige functie.

Mensen die interesse hebben in de functie hoeven er niet veel tijd in te steken. ,,Volgens de huidige bestuursleden kost het hen zo'n drie tot vier uur per maand", weet De Ridder. ,,Van een voorzitter wordt wel verwacht dat hij of zij vergadering van de bond bij kan wonen, maar die zijn niet wekelijks." Een secretaris houdt zich bij Dalto vooral bezig met het regelen van juryleden en het beantwoorden van de post. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@gvdalto.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 17 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04