Afbeelding
Cees Keur

VC Toompies wint Beachvolleybal Heuvelrug

19 juni 2019 om 06:45 lokaal

LEERSUM Het was zaterdag gezellig druk op het HDS-terrein. Voor de vijfde maal werd het beachvolleybal-toernooi gehouden. Niet op zand, maar zoals zij zelf zeggen: ,,Beachvolleybal Heuvelrug … maar dan op gras." Zo'n 350 deelnemers, verdeeld over 50 teams waren aanwezig om te strijden voor de felbegeerde eerste prijs. Het weer zat ook mee, de verwachtingen waren wat minder, toch werd het uiteindelijk 22 graden en half bewolkt. Perfect weer voor een mooie sportieve dag.

Hubert van Zanten

Het toernooi begon om 13.00 uur met de eerste wedstrijden in de tien verschillende poules. Na 3,5 uur spelen bleven er 32 teams over die naar de finaleronde gingen. Hier werd al snel duidelijk welke teams meededen voor het pure plezier en welke teams echt voor de punten speelden. Om 17.00 uur werd de finale gespeeld en kon de VC Toompies zich de winnaar van het beachvolleybal-toernooi noemen. Zij kregen een avond steengrillen en bowlen op Ginkelduin. En in september mogen zij hun krachten meten met de dames van Volleer 3, dat belooft nog een spannende wedstrijd te worden.

DIVERS De meeste deelnemers waren vriendenteams, het verschil tussen de verschillende teams was wel opvallend. Zo was er een team vriendinnen aanwezig die het gewoon leuk vinden om puur recreatief te volleyballen. Ook waren er teams bestaande uit jonge voetballers van HDS, zoals de VC Toompies. Er kwamen de meest fantasierijke namen voorbij en diverse organisaties en bedrijven deden met een team mee.

Wilco Willemse, één van de organisatoren vertelt: ,,Dit toernooi drijft echt op het sterke verenigingsleven van Leersum. Van de 50 teams kwamen er ook 47 uit Leersum. En de 26 lokale sponsoren zijn erg belangrijk. Zij helpen mee met de logistiek of stellen prijzen beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een team van fysiotherapeuten, tussen hun wedstrijden door hebben ze andere deelnemers geholpen als dat nodig was. Voor de EHBO scheelt dat ook weer."

DRIE BROERS Vijf jaar geleden leek het er bijna op dat Beachvolleybal Heuvelrug niet meer door zou gaan. Chris Willemse vond dat heel zonde en wierp een balletje op bij zijn broers Jan en Wilco. Die zagen dat wel zitten en sindsdien organiseren zij het toernooi. Jeroen van Dijk die het eerst organiseerde gaf het stokje graag door en zet zich nog steeds in als speaker van het toernooi. 

Op het kerkplein waren er drie velden op echt zand. Het eerste jaar bij HDS speelden er op zes velden 20 teams, maar op gras. Dit bleek een succes. Vorig jaar speelden er 42 teams, het maximum. Inmiddels zijn er 50 teams op 10 velden. Volgend jaar is het plan dat de dag van tevoren door Volleer een schooltoernooi wordt georganiseerd.

VERSCHILLEND De broers beginnen in oktober al met de eerste voorbereidingen. Wilco vertelt: ,,Omdat we alle drie totaal verschillend zijn werkt dit heel goed. Ik doe graag elke week een beetje. Daarom doe ik al het administratieve voorwerk, de inschrijvingen en de poule-indeling. Chris heeft het contact met de sponsoren en Jan werkt vooral het hardst op de dag zelf, als hij zorgt dat er voor 400 man een barbecue klaarstaat. Zo werken we allemaal vanuit onze eigen kracht en vullen we elkaar mooi aan. Ook de samenwerking met HDS is belangrijk. Wij zorgen voor het toernooi en het eten. HDS verzorgt de rest, zoals de drank en de feestavond."

Dit jaar eindigde Beachvolleybal Heuvelrug met twee lokale dj's, de broers 'Nigel & Vito'. Om 23.30 stipt stopte de muziek en kwam er een einde aan een mooie dag.

advertentie
advertentie