Afbeelding
ANP ILVY NJIOKIKTJIEN

Naafs wil landelijk vuurwerkverbod

29 mei 2019 om 14:47 lokaal

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs sluit zich aan bij de landelijke oproep om het afsteken van vuurpijlen en knalvuurwerk te verbieden. Eerder deze week pleitten organisaties van artsen, politie en burgemeesters samen met OV-bedrijven, een verzekeraar en enkele grote gemeenten in een paginagrote dagbladadvertentie voor zo'n vuurwerkverbod.

Michiel Schaaij

Naafs zegt dat hij die oproep aan het kabinet steunt. ,,Ik vind dat we daar een stap in moeten zetten, met alle excessen die er zijn", aldus de burgemeester. Volgens Naafs is het huidige beleid om gemeenten zelf over een verbod te laten beslissen, geen oplossing. ,,Dan gaan mensen gewoon naar een andere gemeente om daar vuurwerk af te steken."

SLACHTOFFERS In de advertentie wordt gewezen op de agressie, de vele slachtoffers en de miljoenenschade die het gevolg zijn van het huidige vuurwerkbeleid. De ondertekenaars noemen oudejaarsavond ,,de gevaarlijkste avond van het jaar". Naafs zegt wel dat het belangrijk is om voldoende draagvlak voor een landelijk vuurwerkverbod te vinden. ,,Maar het overlaten aan de gemeenten is een halfzachte oplossing, dat gaat echt niet werken", aldus de burgemeester.

advertentie
advertentie