Afbeelding
Anne Hamers

Vijf nieuwe fietsroutes door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

23 mei 2019 om 12:08 lokaal

HEUVELRUG Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) en Routebureau Utrecht presenteren op vrijdag 24 mei, de Europese Dag van de Nationale Parken, vijf nieuwe fietsroutes die de stad met het Nationaal Park verbinden. Met 'Cycling the Utrecht Region' wijzen Routebureau Utrecht en NPUH inwoners en bezoekers op de mogelijkheid meer te bewegen en op de pedalen te genieten van het moois in hun eigen regio. De vijf fietsroutes voeren langs plekken die nog niet iedereen kent. Ze variëren in richting en afstand, zo is er een route speciaal voor de elektrische fiets.

VEEL TE ONTDEKKEN Buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon, een vroegere militaire basis en speeltuinen: er is veel te ontdekken in en rondom Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Van de biologische wijngaard en moestuinen op de routes voor fijnproevers, tot de landingsbanen van voormalige Vliegbasis Soesterberg en de kluizenaarsgrot en op het naastgelegen Landgoed De Paltz.

De routes - te bekijken op fietsennaardeheuvelrug.nl - volgen het fietsknooppuntennetwerk. Voor de langere routes die verder van de stad liggen, kunnen bezoekers het openbaar vervoer nemen of de auto met fietsdrager achterlaten bij een TOP (Toeristisch Overstap Punt).


Bezoekers wordt gevraagd met respect voor de natuur en de faciliteiten te recreëren in de daarvoor bestemde zones en afval weer mee naar huis te nemen. In de natuur van de Utrechtse Heuvelrug voelen allerlei zeldzame dieren en planten zich thuis. Kwetsbare natuur waar dieren leven en broeden, wordt beschermd. Van de grote grazers op het Leersumse veld en de Drentse heideschapen op Heidestein tot de Boswerf in Zeist met zijn bijenstal en 'kleinebeestjestuin'.

EIGENAREN EN ONDERNEMERS De lancering van de vijf routes is de eerste fase van 'Cycling the Utrecht Region', een samenwerking van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Routebureau Utrecht, RBT Heuvelrug & Vallei en Utrecht Marketing. Het project past binnen de ambitie om met een goede zonering te zorgen voor een omgeving om van te genieten én waar de natuur voldoende rust kan vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie