Afbeelding
Google Streetview

Nieuwe oprit A12 is drama voor Doorns kruispunt

22 mei 2019 om 13:27 lokaal

MAARN Een oprit naar de A12 in oostelijke richting heeft grote gevolgen voor het verkeer in het centrum van Doorn. Dat zegt verkeerswethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) in een reactie op een provinciale studie. Buurgemeente Woudenberg pleitte eerder voor een snelwegaansluiting van Maarn in de richting Veenendaal.

Michiel Schaaij

Uit de inmiddels afgeronde netwerkstudie blijkt onder andere, dat zo'n nieuwe aansluiting op de A12 gunstig uitpakt voor de verkeersdruk op de N226. Die verbindt Leersum met de Maarsbergse snelwegoprit. Ook voor de route tussen Woudenberg en Zeist zou een nieuwe aansluiting in Maarn positief zijn.

RONDWEG Voor Doorn zijn de gevolgen echter heel groot. ,,Het kruispunt kan het extra verkeer gewoon niet aan", zegt Boonzaaijer. ,,Het verkeer zou dan uit het centrum geweerd moeten worden." Twee mogelijkheden om dat te bereiken, zijn een tunnel onder de dorpskruising of de al vaker geopperde rondweg.

PROBLEMEN Het college wil dat de provincie nu gaat kijken naar de extra verkeersdruk die een tweezijdige aansluiting bij Maarn oplevert. Behalve in het centrum van Doorn zou de nieuwe oprit ook problemen opleveren voor het snelwegvak tussen Maarn en Maarsbergen. Volgens Boonzaaijer zit de A12 daar al op zijn maximale capaciteit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie