Afbeelding
Monique José Timmermans

'MFA levert gemeente miljoenen op'

22 mei 2019 om 12:56 lokaal

MAARN Het plan voor een multifunctionele accommodatie (mfa) met woningen en scholen op het Trompplein, gaat de gemeente een schuldreductie van vele miljoenen opleveren. Dat schrijft D66-raadslid Erik van Buiten op Twitter. Volgens Van Buiten mag hij die stelling niet onderbouwen, omdat de financiële stukken geheim zijn.

Michiel Schaaij

De Stichting De Twee Marken, die eigenaar is van het toekomstige bouwterrein, gaat de grond 'om niet' of voor een symbolisch bedrag overdragen aan de gemeente. Met een deel van de opbrengst zou de gemeente haar schuld kunnen afbouwen. In een mondelinge reactie ontkent wethouder Chantal Broekhuis (CDA) dat opzetje.

GEEN GELDBOOM Volgens Broekhuis is haar plan geen geldboom. ,,We willen de multifunctionele accommodatie mogelijk maken. Dat is de hoofdreden waarom we het voorstel op tafel hebben gelegd. Zoals we het financiële plaatje nu zien, gaan we uit van een sluitende investering en een sluitende exploitatie."

OPBRENGSTEN Financieel wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) is iets voorzichtiger. Hij zegt nog geen idee te hebben of er onder de streep veel of weinig geld overblijft. ,,Het zou niet verstandig zijn, om nu vooruit te lopen op welke opbrengsten je zou kunnen genereren". Volgens Boonzaaijer moet eerst duidelijk worden, hoe het bouwplan er precies gaat uitzien.

advertentie
advertentie