Afbeelding
ANP Foto

Jagersvereniging verzoekt honden aangelijnd te houden

13 mei 2019 om 09:50 lokaal

HEUVELRUG Wildbeheereenheid Kromme Rijn gaat posters verspreiden met daarop het verzoek aan wandelaars om hun honden aan de lijn te houden. De leden van de wildbeheereenheid zullen de posters de komende weken ophangen om mensen bewust te maken van het risico dat loslopende honden vormen voor jonge dieren. 

Ondanks dat er bijna overal een verbod is op loslopende honden, komt het nog wel eens voor dat mensen hun hond niet aan de lijn doen.

REUKVERMOGEN De jonge dieren die in deze periode van het jaar geboren worden, zijn voor de hond met zijn uitstekende reukvermogen makkelijk op te sporen. Wanneer het dier uit het zicht is van het baasje, komt het nog wel eens voor dat de hond een jong dier doodt. Reekalfjes, jonge hazen, konijnen en vogels, maar ook bijvoorbeeld lammeren worden hiervan het slachtoffer.

BETROKKENHEID Piet van Dijk, voorzitter van de wildbeheereenheid Kromme Rijn, is blij met het initiatief: ,,Het is goed om mensen hiervan bewust te maken, omdat veel mensen niet weten dat een hond hiertoe in staat is. Jagers voelen zich betrokken bij het buitengebied en wat er leeft. Vanuit die betrokkenheid steken ze veel tijd en energie in de natuur, zoals het tellen van diersoorten en aanleg en onderhoud van natuur. Ook dit soort activiteiten op het gebied van voorlichting liggen, horen hier bij."

advertentie
advertentie