Afbeelding
Marjolein Ruppert

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

25 april 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

26 april 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Biljarten in de Cantina. Iedere vrijdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Driebergen

Classic Filmcafé: Born Free
19:00 Buzzigburglaan 1
Filmvertoning klassieke film Born Free in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen. George Adamson is een parkwachter in Kenia die op een dag uit zelfverdediging een leeuwin doodt. De leeuwin laat daarbij drie welpen achter die George samen met zijn vrouw Joy in veiligheid brengt, vanwege de vele andere roofdieren. Twee welpen brengen ze onder in een dierentuin en één welp, met de naam Elsa, brengen ze zelf groot. Totdat het dier in de wildernis op eigen benen kan staan. De film won twee Oscars in de categorieën beste filmmuziek (John Barry) en beste filmsong Born Free (Don Black en John Barry). Ook bekend onder de naam 'Elsa de leeuwin'. Kosten € 6,- met Bibliotheekpas € 4,-. Inloop vanaf 18.30, de film start om 19.00 uur.

Leersum

Archeologisch koffie uur
19:00 Hoflaan 31
Archeologisch koffie-uur bij de Tijdlijn van Leersum (in de bibliotheek, Hoflaan 31 Leersum). Iedereen die belangstelling heeft in de historie van de Utrechtse Heuvelrug, en Leersum in het bijzonder, is van harte welkom. Toegang is gratis en de koffie en thee met iets lekkers wordt door Albert Heijn Leersum verzorgd.

27 april 2019

Driebergen-Rijsenburg

Koningsdag 2019
6:00 Traaij 239 a
Koningsdag in Driebergen waar vanaf 09.00 uur bij Sparrendaal de aftrap van Koningsdag wordt gegeven door Harmonie Aurora. De Oranjevereniging, in samenwerking met Koek & Ei, biedt alle aanwezigen een kopje koffie of thee en iets lekkers aan. Aan de kinderen worden vlaggetjes en rolfluitjes uitgedeeld en er is voor hen een smakelijke traktatie. De markt is dan al in volle gang: om 06.00 uur gaan de hekken open. Gedurende de dag is er van alles te beleven: Een ritje in een oldtimer door de Driebergse Automobiel Club, springkussens, fietsversieren, spijkerbroekhangen, de winkelwagentjesrace, en optredens door de dansscholen Danzation! en EDC Dans. Op de diverse podia spelen swingende bandjes en op de markt zijn er optredens van de Djembé-groep Kobadji, de dweilband DAD en Timeless Groove. Ook is het kleine draaiorgel Ukkie weer van de partij. Op de verschillende terrassen, verspreid over het terrein, kan het publiek terecht voor een hapje en een drankje.

Maarsbergen

Koningsdag Maarsbergen
15:00 Van Beuningenlaan 28a
Koningsdag Maarsbergen in een nieuw jasje: feest op het schoolplein van de Merseberch (Van Beuningenlaan 28a). Met meer activiteiten dan ooit tevoren: virtueel klei- en boog schieten, krattenstapelwedstrijd, springkussen voor de kleintjes, gratis samen eten, bar en een DJ met live optreden van Andre Schuurman. De burgemeester eet mee en verloot de prijzen. Meer informatie? Kijk op www.koningsdagmaarsbergen.nl

28 april 2019

Leersum

Kerkdienst in de Michaëlkerk
10:00 Kerkplein 1
Wekelijkse eredienst in de Michaëlkerk aan het Kerkplein in Leersum. Crèche en kindernevendienst.

Driebergen-Rijsenburg

Theater van Santen speelt minimusical
15:00 De Horst 5
Theater van Santen speelt een minimusical in Theater Maitland in Driebergen. Een heuse musical geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en gaat over de Kleine Prins. Gebaseerd op het gelijknamige bekende van Antoine de Saint Exupéry, een Franse schrijver en vliegenier (1900 – 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in grenzeloze fantasieën. Het verhaal: De Kleine Prins woont op een kleine planeet met één roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Met live muziek, dans en zang. Kaarten via www.bibliotheekzout.nl.

29 april 2019

Maarn

Digitale Inloop Maarn
10:00 Trompplein 5
Michiel en Aart helpen iedereen die hulp nodig heeft met zijn/haar computer, tablet of smartphone (Android, Apple/Mac en Windows). Iedere laatste maandag van de maand vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur in Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn in de Twee Marken. Vrije inloop, vooraf aanmelden niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Maarn

Koffieochtend met brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn worden onder leiding van Miranda Veelbehr van restjes wol met behulp van breimolens dekens gemaakt worden. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te breien. Vlak voor de zomer zullen de dekens geveild worden. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Koffie en thee (EUR 1,-) staan klaar.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

30 april 2019

Maarn

Workshop Verkenner
13:30 Trompplein 5
Workshop over Windows Verkenner. Deelnemers moeten een voldoende opgelaten Windows computer meenemen. Locatie: Dorpshuis De Twee Marken, Trompplein 5 in Maarn. Na de pauze gelegenheid tot het stellen van computervragen. Toegang € 5,- incl. info, leden seniorenacademie gratis.

Doorn

Gelijkenissen in de rabbijnse literatuur
20:00 Berkenweg 33
In het Nieuwe Testament zijn er zo'n 40 door Jezus vertelde gelijkenissen bewaard gebleven, en in andere vroeg-Christelijke geschriften nog een aantal. Het vertellen van parabels en gelijkenissen was een heel gangbaar gebruik in de Joodse wereld in de tijd van Jezus, en daarna. Ook in de rabbijnse literatuur, die vanaf de derde eeuw is opgeschreven, vinden we zeer vele gelijkenissen of parabels, in het Hebreeuws mesjalim genoemd.

1 mei 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, deelname is kosteloos. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Driebergen

Lente workshop
10:30 Arnhemsebovenweg 69
Dagje schilderen in Driebergen, inclusief lunch en thee/koffie met lekkers. Ervaring mag, maar is echt niet nodig. Iedereen gaat met een schilderij naar huis. Deelname kost 50 euro, inclusief materiaal en consumpties. De workshop duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Meer info: www.atelierverfstreken.nl, via Facebook of stuur een mail: maaikesommer@hotmail.com

Doorn

Doornse Dis in Cantina Doorn
12:30 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 12:30u (eten van 13:00 - 14:00 u) kunnen belangstellenden aanschuiven bij de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een 2-gangenmenu, de kosten per persoon zijn € 7,00. Aanmelden tot uiterlijk maandagmiddag 14:00 u voorafgaand aan de Doornse Dis aan de balie, per mail aan cantinadoorn@bibliotheekzout.nl of via 0343-41 55 66. Afmelden? Doe dit voor woensdag 10:00 uur.

Driebergen

Gratis jeugdsport in de meivakantie
14:00 Akkerweg 40
Op de twee vrije woensdagen in de meivakantie kan de jeugd tussen 4 en 12 jaar, een uur gratis sporten in de sportzaal van basisschool de Kring aan de Akkerweg in Driebergen. Om 14.00 start de groep 7-9 jaar, dan om 15.00u de groep 4-7 jaar en om 16.00u de groep 9-12 jaar. We doen leuke balspellen met een basketbal sausje. Sportkleren aan en meedoen! Aanmelden is niet nodig. Informatie via info@bluearrows.nl

Doorn

Biljarten in de Cantina
14:30 Kerkplein 4
Biljarten in de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Maarn

Film "Vele hemels boven de zevende"
20:00 Kapelweg 45
Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef. Inleiding: ds Andries den Besten. Inloop: met koffie/thee vanaf 19.30 uur Plaats: Ontmoetingskapel, Kapelweg 45, Maarn Vragen: email scribapknmm@gmail.com, telefoon 06-22975996.

2 mei 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Biljarten in de Cantina. Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Amerongen

Afgemarcheerd! Duitsers op de Leusderhei
20:00 Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
Toen de Tweede Wereldoorlog eindigde waren er 120.000 Duitse soldaten in Nederland die ontwapend moesten worden door Britse en Canadese militairen. Historicus Ronald Polak schreef over de ontwapening van meer dan 12.000 soldaten op de Leusderhei. Twee weken lang zaten zij achter prikkeldraad opgesloten in afwachting van hun terugkeer. Het geallieerde opperbevel koos ervoor om de Duitsers niet de status van krijgsgevangenen te geven, dat zou veel voedsel en inzet van manschappen vragen. En dat terwijl Canada zijn boys weer snel thuis verwachtte. Er waren in de omgeving van de Leusderhei maar 2000 militairen beschikbaar om 12.000 Duitsers te ontwapenen. Begin juni 1945 waren de meesten na een lange voetmars weer op Duitse bodem. Er lag nog een berg van 12.000 geweren, helmen en andere uitrusting op de Leusderhei. 2 mei om 20.00 uur, Locatie is Napoleonschuur in Amerongen en inschrijven kan op www.cursusprojectamerongen.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie