Afbeelding
Michiel Schaaij

Zonheuvel naar Jagerspad

lokaal

DRIEBERGEN Basisschool De Ontdekkingsreis aan het Jagerspad moet ruimte maken voor een aantal klassen van christelijke basisschool De Zonheuvel. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. De uitspraak van de voorzieningenrechter zet het licht op groen voor de tijdelijke verhuizing van De Zonheuvel.

Michiel Schaaij

Omdat het schoolgebouw van De Zonheuvel aan het Burgemeesterpark gerenoveerd gaat worden, wees onderwijswethouder Chantal Broekhuis (CDA) de school tijdelijk vervangende klasruimte toe aan het Jagerspad. Volgens de wethouder is het aantal vierkante meters in dat schoolgebouw groot genoeg, om naast De Ontdekkingsreis ook een aantal klassen van De Zonheuvel te huisvesten.

[BEROEP] De Ontdekkingsreis was het niet met die beslissing eens en stapte boos naar de rechter. Vanwege de urgentie vroeg De Ontdekkingsreis om het besluit van de gemeente op te schorten, zolang het beroep nog niet is afgehandeld. Maar de voorzieningenrechter wees dat verzoek af.

[VERHUISWAGEN] De gemeente leest in de uitspraak een bevestiging dat het schoolgebouw groot genoeg is voor twee scholen, zo blijkt uit een memo aan de gemeenteraad. Met de uitspraak in de hand liet De Zonheuvel er geen gras over groeien en vrijdagochtend reed de verhuiswagen voor. Onmiddellijk na de meivakantie kunnen de lessen in het schoolgebouw aan het Jagerspad van start.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30