Statige oprijlaan naar het kasteel
Statige oprijlaan naar het kasteel Jan Snijders

Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer Beschermers

lokaal

HEUVELRUG Utrechts Landschap start vanaf vandaag, 18 april, een wervingsactie in de provincie Utrecht om nieuwe Beschermers te werven. Het aantal structurele donateurs van 26.500 mensen blijft op peil, maar het aantal te beheren hectares natuur wordt steeds groter (5.800 hectare). Dit vraagt om meer structurele inkomsten van Beschermers, laat de organisatie in een persbericht weten. 

,,Een harmonieuze omgeving voor mens, dier en plant ontstaat niet vanzelf. Utrechts Landschap beschermt de natuur al ruim negentig jaar en zorgt dat iedereen daar tot in eeuwigheid van kan blijven genieten. Samen met andere natuurbeschermingsorganisaties zet de stichting zich in om meer natuur in Nederland te creëren. En dat doet Utrechts Landschap door lokaal erfgoed en landschap te kopen, beschermen en beheren. Met succes: allerlei bijzondere planten en dieren profiteren hiervan."

,,Als we willen dat onze (klein)kinderen zich ook nog verbonden kunnen voelen met de Utrechtse natuur, dan moeten we nu de kostbare natuur en het monumentale erfgoed in bescherming nemen", adviseert Utrechts Landschap.

[KOSTBAAR] ,,Het onderhouden van de prachtige Utrechtse natuur, landgoederen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en 159 erkende monumenten in provincie Utrecht is enorm kostbaar. De steun van Beschermers is daarbij van groot belang. Zij zorgen naast financiële steun ook voor het maatschappelijke draagvlak. Daarmee zetten Beschermers via Utrechts Landschap, de Utrechtse natuur hoog op de agenda bij belangrijke partijen. Dankzij dit draagvlak worden subsidies toegekend en kan Utrechts Landschap natuur en cultureel erfgoed aankopen en onderhouden voor altijd."

,,Via social media, vrijwilligers in de infocentra en een wervingsflyer worden inwoners van provincie Utrecht gevraagd Beschermer te worden. Mensen die voor 1 juni 2019 Beschermer worden, voor slechts 2,50 euro per maand, ontvangen naast het welkomstpakket met tekenpas en kwartaalmagazine ook nog eens de prachtige Utrechts Landschap Gids.  Deze uitgave is uw gids op weg (en op avontuur!) in de provincie Utrecht. Alle natuurgebieden en erfgoedeigendommen van Utrechts Landschap zijn in de nieuwe Landschapsgids terug te vinden. Het schitterende beeldmateriaal geeft volop inspiratie om met eigen ogen de rijkdom van onze natuurlijk en culturele schatten te ontdekken."

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30