Martijn van Kooij werkt met een team aan de show over de historie van Landgoed Maarsbergen. De kaartverkoop is gestart.
Martijn van Kooij werkt met een team aan de show over de historie van Landgoed Maarsbergen. De kaartverkoop is gestart. Monique José Timmermans

Show over historie van Landgoed Maarsbergen

lokaal

MAARSBERGEN Een niet eerder vertoonde show op Landgoed Maarsbergen waarin de historie van 1134 tot nu wordt uitgebeeld. Compleet met ridders, boeren, paarden, rijtuigen, van de armoede en de rijke tijden tot het hedendaagse leven en werken op het Landgoed. Aan de vooravond van het FEI Europees Kampioenschap Young Riders and Juniors is iedereen op 10 juli vanaf 17.30 uur welkom om dit eenmalige spektakel te komen zien. De kaartverkoop is deze week van start gegaan.

Monique José Timmermans

,,Het idee bestond al langer en aangezien een Europees Kampioenschap met een echte opening hoort te beginnen, is dit de gelegenheid. Bovendien zijn hier vanwege het EK alle voorzieningen van parkeren tot catering aanwezig", vertelt Martijn van Kooij die verantwoordelijk is voor de productie. De Driebergenaar heeft al eerder shows gemaakt voor de lustrumvieringen van manege Den Toom en weet voor welke hindernissen hij komt te staan.

[OPENING] ,,Dit is echt een grote hobby van mij en zo'n productie is tegen acceptabele kosten alleen mogelijk met veel vrijwilligers die hier met hart en ziel aan meewerken. We creëren een openluchttheater met een tribune voor duizend bezoekers. Allereerst presenteren om 19.00 uur de landenteams van het EK zich, vergelijkbaar zoals dat gebeurt tijdens de Olympische Spelen. Dit zijn de toekomstige medaillewinnaars. Gelijk aansluitend begint de culturele show."

[BEWONERS] De Geheimen van Landgoed Maarsbergen: wie woonden er, wat maakt hun leven interessant en welke maatschappelijke verbanden zijn er? De sprong van Ridder Fulco in de Maas waarna het kasteel geschonken werd aan de Abdij. De Amsterdamse koopman De Marez die niet meer aan De Vecht terecht kon en hier neerstreek en de nazaten van de familie De Beaufort die het Landgoed weten te exploiteren in de 21e eeuw.

[ACTS] Een verhaal dat vertelt gaat worden met live muziek, paarden, toneel, schapen, rijtuigen en ridders in actie en dialoog. ,,Er is zoveel materiaal. Daar hebben we een keuze in gemaakt om het kijk- en luisterspel dat deze avond biedt te realiseren. En dat alles als onderdeel van een verhaal met een verteller die vertelt wat het getoonde in de historie heeft betekend."

[TEAM] Er is een heel team van mensen bezig met scripts en productie, vertelt Van Kooij die het overzicht goed weet te bewaren. ,,Het is een mooie samenwerking van enkele professionals en veel vrijwilligers die er enorm van genieten en met passie aan de slag zijn. Veelal mensen die een persoonlijke betrokkenheid bij het landgoed hebben." Alle blokken worden apart geoefend en op woensdag 10 juli komt het samen als geheel met alle bijbehorende attributen die de tijdgeest weergeven. Als we iets doen, doen we het goed en in stijl. Het wordt stoer, ontroerend en vrolijk."

[TOEGANG] ,,Dankzij ieders inzet kunnen we de toegangsprijs laag houden en er echt een familie-uitje voor jong en oud van maken. De vierde kaart is daarom gratis.". Kaarten vanaf 6,- euro in de voorverkoop tot 1 mei, daarna loopt de prijs op tot 10,- euro op de avond zelf aan de poort. De bezoekers zijn vanaf 17.30 uur en worden vanaf de parkeerplaats/fietsenstalling al meegenomen in de historische sfeer. Er is de mogelijkheid nog wat te drinken voordat iedereen om 18.30 uur de tribune opzoekt.

Organisatie in handen van Landgoed Maarsbergen: www.landgoedmaarsbergen.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30