Jelica Honders (rechts) en haar collega's ontvangen toeristen binnen de muren van Kasteel Amerongen.
Jelica Honders (rechts) en haar collega's ontvangen toeristen binnen de muren van Kasteel Amerongen. Wilco Willemse

Amerongen heeft weer VVV

11 april 2019 om 19:00 lokaal

AMERONGEN Na jarenlange afwezigheid heeft Amerongen weer een eigen VVV-kantoor. Op een plek waar toeristen al eerder terecht konden voor informatie, namelijk binnen de muren van Kasteel Amerongen. Daar is bij de ticketverkoop nu ook en VVV-locatie ingericht.

Sinds begin dit jaar is het toeristeninformatiekantoor actief, maar pas nu treden ze daar graag mee naar buiten. Jelica Honders is vanuit Kasteel Amerongen de kartrekker: ,,We zijn nu bezig om onze vrijwilligers van zo veel mogelijk interessante informatie te voorzien. Het lijkt een heus opleidingstraject. Vorige week waren we bijvoorbeeld te gast op Landgoed Zuylestein waar eigenares Jemima de Brauwere ons voorzag van alle informatie die voor toeristen interessant kan zijn. Hartstikke interessant en we hebben tegelijkertijd leuke uitjes in de regio. Zo staat er nog veel meer op het programma. Denk aan het Tabaksmuseum, de Andrieskerk en ook dorpswandelingen."

BEZOEKERS Het nieuwe informatiepunt had niet op een betere plek in het dorp kunnen staan. Honders: ,,Vorig jaar bezochten 43.000 bezoekers het kasteel. Die kopen eerst een kaartje in de ticketshop en daar vangen we nu ook de mensen op die meer van de omgeving willen zien. Volgende week start een interne verbouwing om nog zichtbaarder te maken wat we allemaal te bieden hebben."

VRIJWILLIGERS De VVV is nog op zoek naar vrijwilligers. Honders: ,,We draaien 24 diensten per week en zijn dan met minimaal twee personen aanwezig. Gelukkig is ons team uitgebreid met twee ervaren VVV-vrijwilligers uit Wijk bij Duurstede. Dus als mensen het leuk vinden en liefs al veel over de regio weten, zijn ze van harte welkom eens te komen kennismaken."

advertentie
advertentie